blank
Berkay Doğan tarafından
14 Temmuz, 2025 10:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Orkun Kökçü resmen Beşiktaş’ta: 27 bin taraftar önünde imzayı attı, gözyaşlarını tutamadı

Beşiktaş, uzun süredir beklenen transferi resmileştirdi. Siyah-beyazlılar, Benfica'dan milli futbolcu Orkun Kökçü'yü satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kadrosuna kattı.

24 yaşındaki orta saha oyuncusu, 27 bin 400 taraftarın katılımıyla Tüpraş Stadyumu’nda düzenlenen coşkulu bir törenle kendisini Beşiktaş’a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Gözyaşlarına hâkim olamadı

Törende Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı ile birlikte sahneye çıkan Orkun Kökçü, taraftarların yoğun ilgisiyle karşılandı. Siyah-beyazlılar, tezahüratlarla milli oyuncuya sevgi gösterisinde bulundu. Kökçü için hazırlanan özel tanıtım videosu sırasında ise duygusal anlar yaşandı. Milli oyuncu gözyaşlarını tutamadı.

Serdal Adalı: “Bu sadece bir imza değil, yeniden doğuşun ilanı”

blank

İmza töreninde konuşan Başkan Serdal Adalı, sadece bir transferi duyurmak için değil, Beşiktaş camiasının yeniden ayağa kalkışının ilanını yapmak için bir araya geldiklerini söyledi. Adalı, “Beşiktaş forması, dünyanın en iyi oyuncuları tarafından temsil edilmeye layıktır. Bugün Orkun Kökçü gibi çok özel bir futbolcuyu camiamıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Orkun bu formayı çocukluğundan beri hayal ediyordu. Kendisine 'Yuvana hoş geldin' diyorum,” dedi.

Orkun Kökçü: “Dünyanın en mutlu insanıyım”

Sahneye “Sevgili ailem” sözleriyle çıkan Kökçü, taraftarların coşkulu karşılaması karşısında duygusal anlar yaşadı. “Uçaktan inerken heyecanlıydım ama şimdi çok daha fazlasını hissediyorum. Dünyanın en mutlu insanıyım. Bu transferde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tek isteğim, bana, takımıma, hocama destek olun. Kupalar kazanalım,” dedi.

Konuşmaların ardından resmi imza atıldı. Orkun, sahaya çıkarak taraftara "üçlü" çektirdi, tribünlere top fırlattı ve imza törenini tamamladı.


Transferin mali detayları açıklandı

Beşiktaş, Orkun Kökçü’nün transferine ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirimde bulundu. Yapılan açıklamada oyuncunun 2025-2026 sezonu için Benfica’dan kiralandığı, kiralama bedeli ödenmeyeceği ifade edildi.

Sözleşmedeki şartların gerçekleşmesi durumunda futbolcunun bonservisinin alınacağı ve Benfica’ya 25 milyon euro transfer bedeli ödeneceği bildirildi. Bu tutar, 2030 yılına kadar taksitlerle ödenecek.

Garanti ücret 25 milyon euro

Orkun Kökçü'nün Beşiktaş'tan alacağı yıllık garanti ücret ise her sezon için 5 milyon euro olarak belirlendi. Ödemeler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın günlük döviz satış kuru üzerinden Türk Lirası karşılığıyla yapılacak.

  • 2025/26: 5.000.000 Euro
  • 2026/27: 5.000.000 Euro
  • 2027/28: 5.000.000 Euro
  • 2028/29: 5.000.000 Euro
  • 2029/30: 5.000.000 Euro

Transferin gerçekleşmesiyle birlikte Beşiktaş, Süper Lig tarihinin en yüksek maaşlı oyuncularından birini kadrosuna katmış oldu. Taraftarlar ise yıllardır bekledikleri yıldız isme kavuşmanın coşkusunu Tüpraş Stadı’nda doyasıya yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Şubat, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Amasya’da biyogaz tesisinde zehirlenerek ölen 3 işçi son yolculuklarına uğurlandı

Amasya’nın Suluova ilçesinde biyogaz tesisinde gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden 3 işçi son yolculuklarına uğurlandı. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında tesiste görevli 9 kişinin jandarma ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi.
Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren özel bir biyogaz tesisinde dün bakım ve temizlik için fermantasyon çukuruna inen 3 işçi, gazdan etkilenerek zehirlendi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve acil sağlık ekipleri sevk edildi. Suluova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan işçiler, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cemal Temiz (54), Mücahit Sarıdaş (32) ve Hakan Küçük (48), Suluova Şeker Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından yan yana son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenine katılan Amasya Vali Yardımcısı Yüksel İnal ve diğer yetkililer, işçilerin ailelerine başsağlığı diledi.

"Birbirlerinden hiç ayrılmazlardı, kaderleri de aynı oldu"
Elektrik ve bakım onarım sorumlusu işçilerden Cemal Temiz ile Hakan Küçük’ün çok iyi arkadaş olduklarını belirten dostları Orhan Gültekin, "Birbirlerinden hiç ayrılmazlardı. Suudi Arabistan’a birlikte çalışmaya gitmişlerdi. Kaderleri de aynı oldu" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin