blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2024 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Orhan “KARDEMİR Yönetimi’nde çatlak sesler geliyor”

Kaptan Demir Çelik CEO’larından ayrıca Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) hissedarı Murat Orhan, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir hariç diğer Yönetim Kurulu üyelerine, KARDEMİR Genel Müdürü Dusun Ali Yaşacan, KARDÖKMAK Genel Müdürü Murat Canbaz’a sert yüklendi.
KARDEMİR’de gerçekleşen 29. Olağan Genel Kurul’da konuşma yapan Orhan, “Yönetim Kurulu kararı ile 2023 yatırım programında sürekli döküm ihalesi yapıldı. Baştan sonuna kadar KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir KARDÖKMAK’ın yapması için mücadele etti. Fakat KARDÖKMAK Genel Müdürü Murat Canbaz’ın olumsuz rapor cambazlığı ile ve yönetim kurulu diğer üyelerin 10’unun kararı ile yabancı şirkete verildi” dedi.
Murat Orhan, “Bu ülke KAAN’ları, İHA, SİHA üretir hale geldi, bunların başında da İsmail Demir Başkanımız vardı. Sürekli döküm imalatını Türk şirketleri üretip yurt dışına ihraç eder oldu.
11 kişilik yönetim kurulunun bir tek İsmail Demir başkanımızın şerh koymuş. Kamil Güleç beyi de anlarım aklında her zaman bir gizli planı vardır. Ama Cumhurbaşkanımız tarafından gönderilen ve başlarına yönetim kurulu başkanı İsmail Demir gibi bir beyni koyan geri kalan 9 yönetim kurulu üyelerini anlamıyorum.” dedi.
9 üyeyi hedef alan Murat Orhan, “Bu ülke sürekli döküm makinesini üretip ihraç bile ediyor. KARDÖKMAK bu yatırımı yapabilecek donanıma yüzde 80 sahip, yüzde 20 destekle yapabilirsiniz. Ama siz 9 yönetim kurulu üyesi bu işlerden bir habersiniz ki, ülkenin parasını dışarı gönderme yönünde karar veriyorsunuz. Bu kararın tekrar yönetimde ele alınmasını, KARDÖKMAK ve yurt içi imkanları ile yapılmasını öneriyorum.” diye konuştu.
Orhan’ın açıklamaları sonrası 9 yönetim kurulu üyesinin KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in yanında mı olmuyorlar ya da işi mi bilmiyorlar sorusunu gündeme getirdi.
Murat Orhan, Genel Müdür Dursun Ali Yaşacan’a da, “Karabük küçük yer. Bazı meclisler de ‘KARDEMİR A.Ş.’ye nereden geldim, ben buraya nerden düştüm?’ gibi yakınmalarını duydum. Sayın Genel Müdür burası Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Demir Çelik Fabrikası CV’de belirttiğin bütün fabrikalardan daha önce kurulmuş ve de değerli kurumdur. Burada olmakla gurur duy.” dedi.
Orhan, 15 yıldır sürdürdüğü KARDEMİR mücadelesine yeni bir boyut kazandırarak, yönetim de bulunanlara ve genel müdürlere “Ben KARDEMİR için her daim buradayım, yanlış yapanların ensesindeyim.”mesajıverdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin