Organları ile başka hastalar hayat bulacak - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ekim, 2019 09:18 tarihinde yayınlandı
0
0

Organları ile başka hastalar hayat bulacak

Özel Medikar hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen kişinin bağışlanan organları  başka hastalara yaşam kaynağı olacak.

Zonguldak’ta ikamet eden Erdoğan İnamoğlu’nun (52), Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nden beyin kanaması teşhisiyle 16 Ekim’de sevk edilerek geldiği Karabük Özel MEDİKAR Hastanesinde, yoğun bakımda kaldığı süre zarfınca doktorların tüm müdahalesine rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

MEDİKAR Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Alper İynem tarafından hastanın ailesi ile yapılan görüşme sonucunda İnamoğlu’nun organları bağışlandı. Özel MEDİKAR Hastanesinin koordinasyonluğunda, Ulusal Organ Bağış Koordinatörlüğü ile iletişime geçilerek gelen ekipler tarafından İnamoğlu’nun uygun bulunan organlarından, 2 korneası ve karaciğeri alındı. İnamoğlu’nun alınan organları uygun hastalara nakledilmek üzere Eskişehir’e gönderildi.

Özel MEDİKAR Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gürol Şahin, “Erdoğan İnamoğlu’nun ailesinin organ bağışını kabul etmesinin ardından, organların ihtiyaç sahiplerine ulaşması adına gerekli prosedürleri zaman kaybetmeden başlattık. Ailenin bu davranışı herkese örnek olmalı. Organ bağışı konusunda bilinç artmalı. Özel MEDİKAR Hastanesi olarak bu bilinci arttırmak ve organ bekleyen hastalara umut olabilmek adına her zaman elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Erdoğan İnamoğlu’nun, beyin ölümünün gerçekleşmesiyle de ailesi tarafından organları bağışlandı ve organ bekleyen hastalara gönderildi. İnamoğlu ailesine bu fedakar ve bilinçli davranışları için teşekkür eder, Erdoğan İnamoğlu’na Allah’tan rahmet kederli ailesine baş sağlığı diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
07 Nisan, 2026 10:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Heyelan bölgesinde taş tahkimat çalışması yapıldı

Karabük genelinde geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak yağışların ardından Karabük’ün Yenice ilçesine bağlı Şenköy Tırpoğlu Mahallesi’nde heyelan meydana geldi. Heyelan sonrası bölgede risk oluşan alanlarda ekipler tarafından hızlı bir şekilde müdahalede bulunuldu.

Oluşan toprak kaymasının ardından, yol güvenliğini sağlamak ve yeni bir heyelan riskini ortadan kaldırmak amacıyla taş tahkimat çalışması gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar kapsamında riskli alan güçlendirilerek, yol ve çevresinde meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçildi.

Ekipler tarafından bölgede gerekli kontrollerin sağlandığı ve çalışmaların tamamlandığı öğrenildi. Yapılan müdahale ile birlikte mahallede ulaşımın güvenli bir şekilde sürdürülebileceği belirtildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin