Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ekim, 2019 09:18 tarihinde yayınlandı
0

Organları ile başka hastalar hayat bulacak

Özel Medikar hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen kişinin bağışlanan organları  başka hastalara yaşam kaynağı olacak.

Zonguldak’ta ikamet eden Erdoğan İnamoğlu’nun (52), Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nden beyin kanaması teşhisiyle 16 Ekim’de sevk edilerek geldiği Karabük Özel MEDİKAR Hastanesinde, yoğun bakımda kaldığı süre zarfınca doktorların tüm müdahalesine rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

MEDİKAR Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Alper İynem tarafından hastanın ailesi ile yapılan görüşme sonucunda İnamoğlu’nun organları bağışlandı. Özel MEDİKAR Hastanesinin koordinasyonluğunda, Ulusal Organ Bağış Koordinatörlüğü ile iletişime geçilerek gelen ekipler tarafından İnamoğlu’nun uygun bulunan organlarından, 2 korneası ve karaciğeri alındı. İnamoğlu’nun alınan organları uygun hastalara nakledilmek üzere Eskişehir’e gönderildi.

Özel MEDİKAR Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gürol Şahin, “Erdoğan İnamoğlu’nun ailesinin organ bağışını kabul etmesinin ardından, organların ihtiyaç sahiplerine ulaşması adına gerekli prosedürleri zaman kaybetmeden başlattık. Ailenin bu davranışı herkese örnek olmalı. Organ bağışı konusunda bilinç artmalı. Özel MEDİKAR Hastanesi olarak bu bilinci arttırmak ve organ bekleyen hastalara umut olabilmek adına her zaman elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Erdoğan İnamoğlu’nun, beyin ölümünün gerçekleşmesiyle de ailesi tarafından organları bağışlandı ve organ bekleyen hastalara gönderildi. İnamoğlu ailesine bu fedakar ve bilinçli davranışları için teşekkür eder, Erdoğan İnamoğlu’na Allah’tan rahmet kederli ailesine baş sağlığı diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk 1amator ligde sampiyon safranboluspor au4qFJCO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük 1.Amatör Lig’de şampiyon Safranboluspor

Karabük 1.Amatör Futbol Ligi’nde şampiyon Safranboluspor oldu.

Karabük 1.Amatör Lig Play Off Finali’nde Eskipazar Belediyespor ile karşılaşan Safranboluspor mücadeleyi 2-1 kazanarak Karabük’ü Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil etmeye hak kazandı.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda oynanan final mücadelesini 2-1 kazanan Safranboluspor şampiyon olarak önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek.

Safranboluspor iki sezon önce Bölgesel Amatör Lig’de yer almıştı. Mor turunculu ekip İki yıl aranın yeniden Bölgesel Amatör Lig’e geri döndü.

Bizi sosyal medyadan takip edin