karabuk
İmsak 05:47
Güneş 07:11
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:51
Yatsı 20:10
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
ordunun yukseklerinde kar manzaralari V5xNNSt9
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ocak, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Ordu’nun yükseklerinde kar manzaraları

Ordu’da etkili olan kar yağışının ardından yüksek kesimlerde güzel görüntüler oluştu.
İlin yüksek kesimlerinde ve yaylalarında 3 gün boyunca etkili olan kar yağışı, sahil kesimlerinde de aralıklarla etkili olmuştu. Kar yağışının ardından sıfırın altına düşen hava sıcaklıkları, bugün itibarıyla yerini güneşli havaya bıraktı. Hava sıcaklığı sahil kesimlerinde 13 dereceye kadar yükseldi. Güneşli havayla birlikte karlar erimeye başladı.
İlin orta ve yüksek kesimlerinde bulunan karlar ise güzel görüntüler oluşturdu. Perşembe ilçesinin yüksek kesimlerinde yaşayan vatandaşlar, etkili olan yağış sonrası kar kalınlığının en fazla 70 santimetreye kadar ulaştığını söyledi. Vatandaşlar, kar yağışının fındık ve diğer tarım ürünleri için faydalı olduğunu ifade ederek, yolların sürekli olarak açıldığını ve mağduriyet yaşamadıklarını belirttiler.
Öte yandan, yüksek kesimlerde de etkili olan güneşli hava sonrası karların erimeye başladığı görüldü. Ordu Büyükşehir ve ilçe belediye ekipleri ise karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
boluda av sezonu sona erdi gQnQQEJy
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Bolu’da av sezonu sona erdi

Bolu’da 2025-2026 Av Dönemi, Merkez Av Komisyonu kararı doğrultusunda 1 Mart 2026 tarihi itibarıyla sona erdi. Av yasağı, Ağustos ayına kadar devam edecek.
Türkiye genelinde olduğu gibi Bolu’da da 2025-2026 Av Dönemi kapsamında, Merkez Av Komisyonu Kararı doğrultusunda 01 Mart 2026 tarihi itibarıyla av sezonu kapandı. Av hayvanlarının üreme ve yavrulama dönemine girdiği belirtilirken, bu dönemde avlanma faaliyetlerine son verilmesi, yaban hayatlarının rahatsız edilmemesi, üreme alanlarının korunması, doğada hassasiyetle hareket edilmesi gerektiği aktarıldı.
Valilikten yapılan açıklamada, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet edenlere yasal işlem uygulanacağı aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin