Ordu’nun yüksek rakımlı bölgelerinde ağır kar yağışı tesirli olurken, kimi ilçelerdeki kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar ile 285 hastaya ve 62 cenazeye müdahale edildi.
Büyükşehir Belediyesi kar yağışının tesirli olduğu Ordu’da seferberlik başlattı. Meteorolojinin ikazlarını dikkate alarak ulaşımda yaşanması beklenen aksiliklere karşı teyakkuzda bekleyen gruplar, 19 ilçede 324 araç ve iş makinesi 615 çalışanla karla çaba çalışması gerçekleştiriyor.
Yağışların tesirli olduğu yüksek rakımlı ilçelerde kar kalınlığı 60 santimetreye ulaşırken, ortalama kar kalınlığı 41 santimetreye ulaştı, takımlar tarafından toplamda 10 bin 668 kilometre yol ulaşıma açıldı.
Önceliği hasta ve cenaze hizmetlerine veren Ordu Büyükşehir Belediyesi grupları, 285 hasta ve 62 cenazeye müdahale etti.
Ekipler, vatandaşları kar lastiği ve zincir olmayan araçlarla trafiğe çıkmaması konusunda uyarırken, vatandaşların karla uğraş talepleri için davet merkezlerinden ulaşabileceklerini belirtti.


Ordu’nun yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı
55 kadın bir araya geldi, hayatın stresini darbuka öğrenerek attı
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde kadınlar, darbuka eğitimi alarak günlük hayatın stresinden uzaklaşıyor. Sayıları kısa sürede 60’a yaklaşan ritim grubu, verdikleri açık hava konseriyle izleyenlerden büyük beğeni topladı.
Kozlu’da faaliyet gösteren 42 yıllık geçmişe sahip KOFDER ve Atölye Mavi iş birliğiyle kadınlara yönelik vurmalı çalgılar kursu düzenlendi. Kısa bir süre önce sadece 5 kişiyle başlayan çalışmalara ilgi artınca katılımcı sayısı 55-60 bandına ulaştı. Birlik, beraberlik ve dostluk ortamında eğitim alan kadınlar, hem sosyalleşme imkanı buluyor hem de ritim tutarak ev hayatının stresini atıyor. Ritim grubu, bayram etkinlikleri kapsamında Kozlu meydanında sahne alarak yeteneklerini sergiledi.
“5 kişiyle başladık, sayımız 60’a dayandı”
Kadınların sosyal hayata katılımını ve rahatlamalarını amaçladıklarını belirten KOFDER Başkanı Hikmet Sinan, şunları kaydetti:
“Karadeniz’in incisi Zonguldak’ımızın Kozlu ilçesinde 42 sene önce kurulmuş olan derneğimizde, bayanlarımızla birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde günün stresini atmak için bir araya geldik. İlk başta iki ay kadar önce 5 kişiyle başladık. Şu anki sayımız 55-60 arası değişiyor. Günün stresini atıyorlar. Evdeki sıkıntıları, stresleri atıp derneğimize gelip orada rahatlamayı yaşayan bayanlarımız var. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Halkımızla birlikte, beraberlik içinde güzel bir eğlence ortamı yaşattık. Bizim de bir katkımız olması bu bayramda ne mutlu bizlere.”
“Gösterilerimiz devam edecek”
Kursiyerlere liderlik eden usta öğretici Ceyhun Yamakoğlu ise meydan konserinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Kozlu KOFDER’de ve Atölye Mavi’de yaklaşık 8-9 aydır ekip arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Kozlu’da güzel gösteriler yaptık. Meydanda güzel bir eğlence oldu. Biz de elimizden geldiği kadar katkıda bulunduk. Çok güzel geçti. Gelen, dinleyen herkese teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimiz devam edecektir mutlaka” ifadelerini kullandı.
Ekibin en küçüğü Duru oldu
Grubun en genç üyesi olan ve performansıyla dikkat çeken 12 yaşındaki Duru Özdemir ise sadece 3 aylık bir eğitim sürecinden geçtiğini söyleyerek, “Mükemmel geçti. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Rahat yani. En fazla 3 ay olmuştur öğreneli. Bugünkü konser mükemmel geçti. Çalmaya devam edeceğim” dedi.

