Ordu’nun atıl arazileri bereketleniyor: 34 bin 800 dekar atıl arazi tarıma kazandırıldı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
ordunun atil arazileri bereketleniyor 34 bin 800 dekar atil arazi tarima kazandirildi M9RGg4vX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Ordu’nun atıl arazileri bereketleniyor: 34 bin 800 dekar atıl arazi tarıma kazandırıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin alım garantili eserlerinden biri olan, gluten hassasiyeti olanlar başta olmak üzere tarım ve hayvancılıkta da değerli katkılar sağlayan karabuğday, Ordu topraklarını sevdi. Üreticiler Büyükşehir Belediyesi’nin hem karabuğday tohumu hem de makine takviyesini alarak atıl yerlerini tarıma kazandırırken, tarıma açılan atıl arazi ölçüsü ise 34 bin 800 dekara ulaştı.

Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘kendi kendine yeten şehir’ sloganıyla atıl tarım yerlerini tarıma kazandırmak, kırsal bölümdeki üreticilerin gelir kaynaklarının arttırmasını sağlamak, eser çeşitliliğini desteklemek ve ünite alandan daha fazla gelir elde edilmesi gayesiyle başlattığı tarım yatırımları giderek büyüyor.

Geçen yıl Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Ordu’da birinci defa hem üreticilere alternatif bir gelir kaynağı oluşturmak hem de iç piyasadaki üretime katkı vermek emeliyle deneme gayeli karabuğday ekimi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin alım garantili eserlerinden biri olan karabuğday Ordu topraklarına ahenk sağlarken randımanıyla de üreticilerin yüzünü güldürdü.

Büyükşehrin tohum ve makine takviyesi, atıl yerleri tarıma kazandırdı

Geçen yıl üreticilerin karabuğday üretiminden mutlu kalması ile bu yılda karabuğdaya ilgi arttı. Mesudiye ilçesinde birçok üretici Büyükşehir Belediyesi’nin tohum dayanağından yararlanarak atıl yerlerine karabuğday ekmeye başladı. Karabuğdayın çiçekli bir bitki olması ve arıcılık içinde yarar sağlaması sebebiyle arıcılık ile uğraşan üreticilerde topraklarına karabuğday ekimi gerçekleştirirken bu yıl karabuğdayın üretim alanı 545 dekar olacak. Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Tarım Makineleri Parkı’nda üreticilerin işini kolaylaştırdı. Üreticiler ekimlerini bu makineleri kullanarak iş gücü maliyetini düşürerek geniş alanlarda üretim yapma fırsatı yakaladı. Lider Güler’in bu alanda yaptığı takviyelerle 2019 yılından bu yana tarıma açılan atıl arazi ölçüsü ise 34 bin 800 dekara ulaştı.

Üreticiler dayanaklardan memnun

Mesudiye ilçesinde tarım, hayvancılık ve arıcılık ile uğraşan ve bu yıl karabuğday ekimi gerçekleştiren üreticiler, Büyükşehir Belediyesi’nin tohum ve tarım makineleri dayanağından epeyce şad kaldıklarını belirttiler. Bilhassa karabuğdayın arılar içinde değerli bir eser olduğunu öğrendiklerini aktaran üreticiler, bu manada da kendilerine değerli katkıları olacağını söz ettiler.

Öte yandan üreticilere alım garantisi verilerek dağıtılan tohumlardan hasat edilen eserler ise birçok ziraî projede olduğu üzere tekrar Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vavava
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Nisan, 2026 13:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Turizm Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Karabük İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu, Vali Oktay Çağatay başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Toplantıda, Karabük’ün turizm potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesi, sürdürülebilir turizm anlayışının güçlendirilmesi ve tanıtım faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ustaoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu Alan Başkanı Cemil Belder ile ilgili kamu kurumlarının yöneticileri, turizm sektörü temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Oktay Çağatay, Karabük’ün sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerlerin turizm açısından önemli bir potansiyel sunduğunu vurgulayarak, bu potansiyelin etkin tanıtım ve kurumlar arası iş birliğiyle daha ileri taşınmasının önemine dikkat çekti.

Toplantı, turizm alanında yürütülecek çalışmalarda kurumlar arası iş birliğinin artırılmasına yönelik görüş alışverişiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin