Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Eylül, 2023 04:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ordulu balıkçılar hamsiden umutlu

1 Eylül tarihinde başlayan avlanma döneminin akabinde Ordu’daki balıkçılarda yoğunluk yaşanmaya başladı. Balıkçılar, palamut balığının olmadığını, gelecek günlerde hamsiden beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.
Denizlerde 1 Eylül tarihinde sona eren avlanma yasağının akabinde açılan balıkçılar, palamut balığından beklediklerini alamadı. Karadeniz Bölgesi’nde en fazla istavrit ve mezgit avlanırken, su sıcaklığının fazla olması nedeniyle hamsi, Marmara Bölgesi, Zonguldak ve Ereğli’de avlanıyor. Balıkçılar, havaların soğuması ile birlikte hamsinin Karadeniz açıklarında bol avlanacağını, fiyatların da düşmesini beklediklerini belirtiyor.

“Bereketli bir dönem geçireceğiz”
Ordulu balıkçı Özay Çakır, “Bu yıl bereketli bir dönem geçiriyoruz. Palamut balığı bu sene az, ona yakın olarak torik balığı var. Bunun yanında istavrit, hamsi, mezgit, barbun balığı bol. Geçen dönem palamut çok vardı, bu sene de hamsi bol olacak. İnşallah ucuz ve bereketli bir dönem geçireceğiz” diye konuştu.

“Palamut yok hamsi var”
Erdal Çamaş isimli balıkçı da palamut balığının olmadığını fakat hamsiden beklentinin yüksek olduğunu söyledi. Suların sıcak seyretmesinden ötürü hamsinin Karadeniz Bölgesi’nde şuan az görüldüğünü aktaran Çamaş, “Hamsi 70-80, istavrit 50, mezgit 80, kefal 60, levrek 250, barbun 100-250, tirsi 100 TL’den satılıyor, fiyatlar çok yüksek değil. Şuanda tek umudumuz hamsi, bu aydan sonra bizim bölgemizde de bekliyoruz. Hamsinin bu taraflara gelmesi için suların soğuması lazım. Şuan hamsi Marmara taraflarında var, Karadeniz Bölgesi’nde ise Zonguldak ve Ereğli açıklarında var. İnşallah 10-15 gün içerisinde biz de bekliyoruz” sözlerine yer verdi.
Davut Çamaş da hamsi döneminin erken başladığını lakin bu yıl palamut olmadığını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da çıkan çatı yangını itfaiye tarafından söndürüldü

Kastamonu’nun Cide ilçesinde ekmek fırınının üst katında bulunan evin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Yangın, Cide ilçesi Kasaba Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ekmek fırınının bulunduğu binanın çatı katında çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. Alevleri fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine yangın yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Yangında, evin çatısında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Yangının baca kısmından kaynaklandığı değerlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin