Ordu’da motosiklet sürücülerine denetim ve bilgilendirme - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Ordu’da motosiklet sürücülerine denetim ve bilgilendirme

Ordu’da polis ekipleri tarafından motosiklet sürücülerine yönelik denetim ve bilgilendirme faaliyetleri devam ediyor. Denetim ve bilgilendirme faaliyetleri ile 2024yılında Ordu’da ölümlü motosiklet kazasının olmadığı, yaralanmalı kazalarda ise düşüş olduğu belirtildi.
İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli trafik polisleri tarafından şehirdeki uygulama noktalarında motosiklet sürücüsüne yönelik denetim ve bilgilendirme faaliyeti düzenlendi. Ekipler, ‘Kaskınla Tutun Hayata’ mottosu ile sürücülere kaskın ve trafik kurallarını önemini anlattı. Motosiklet sürücülerinin kaportasının bedenleri olduğunu, bu konuda hem araç, hem de motosiklet sürücülerinin çok dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çeken ekipler, motosiklet sürücüleri ile yolculara reflektörlü yelek dağıttı, motosikletlere ’kaskınla tutun hayata’ etiketleri yapıştırıldı.
Ordu’da motosiklet kullanımı, bir yılda yüzde 51 arttı
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Ekipler Amiri Bünyamin Demir, “2023 yılı temmuz ayı il genelinde tescilli motosiklet ve motorlu bisiklet sayılarımız 12 bin 500 iken, 2024 yılının temmuz ayı itibariyle bu sayı yüzde 51 artışla 19 bin 14 olmuştur. 2023 yılı ilk 8 ayında yaralanmalı motosiklet ve motorlu bisiklet diye tabir ettiğimiz araçların karışmış olduğu kaza 456 iken, bu oran 2024 yılı Temmuz ayında artan araç sayısına karşılık olarak yüzde 38 artış göstererek 631 olmuştur. Bu kazaların sebeplerini değerlendirdiğimizde, kaza yapan sürücüler ile mülaki olduğumuzda eksiklikler ile karşılaşıyoruz. Bunların başında uygunsuz ve aşırı hız geliyor. İkinci madde olarak dikkatsiz ve deneyimsiz sürücüler karşımıza çıkmaktadır. Diğer önemsediğimiz nokta ise güvenli sistem dediğimiz yani ileri sürüş tekniklerinden eksiklikler olduğu gözlemlenmektedir” dedi.
“Denetimler yüzde 400 arttırıldı”
2023 yılı ilk 8 ayında ortalama 5 bin tane motosiklet ve motorlu bisiklet tarzı aracın denetlendiğini, 2024 yılının aynı döneminde ise bu oranın yüzde 400 artarak, il genelinde yaklaşık 25 bin denetim sağlandığını ifade eden Demir, “Yine 2023 yılının ilk 8 ayında 2 tane ölümü motosiklet kazası meydana gelmiş, 2 can kaybı yaşanmıştır. 2024 yılında memnuniyet ile ifade etmeliyiz ki herhangi bir ölümlü motosiklet kazası meydana gelmemiş ve can kaybı yaşanmamıştır, bizim için çok sevindirici bir olaydır. Bu da denetimlerin artması ile paralel bir şekilde gitmektedir. Bizim denetimlerdeki amacımız ceza yazmak değil, bilgilendirme faaliyetlerini en üst seviyeye çıkartmaktır” ifadelerine yer verdi.
‘Kaskınla Tutun Hayata’ kampanyası ile motosiklet sürücülerine yönelik bilgilendirici faaliyetler yapıldığını ifade eden İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Ekipler Amiri Bünyamin Demir, “Güvenli sistem yaklaşımı kapsamında incinebilir yol kullanıcısı olarak tabir ettiğimiz elektrikli bisiklet, elektrikli scooter motorlu bisiklet ve motosiklet gibi araçların kazalarını en aza indirmek için İl Emniyet Müdürümüzün talimatıyla ‘Kaskınla Tutun Hayata’ kampanyası başlatılmış, bu kampanya kapsamında yaklaşık bin 100 sürücüye ulaşılmış, 836 sürücüye bilgilendirme yapılmış, yaklaşık 400 sürücüye ise birebir eğitimler verilerek, reflektörlü yelekler dağıtılmıştır” diye konuştu.
Demir, agresif sürücü olarak nitelendirilen, trafiği ve vatandaşları tehlikeye sokan sürücülere yönelik de denetimlerin sıklıkla yapıldığını sözlerine ekledi.
Vatandaşlar ise yapılan denetimlerin kendi can ve mal güvenlikleri açısından önemli olduğunu söylediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin