Ordu’da, Kazakistan’dan Mersin’e mercimek taşıyan tır seyir halindeyken alev alarak yandı.
Olay, Perşembe ilçesi Nefise Akçelik Tüneli içerisinde Samsun istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kazakistan’dan Mersin’e mercimek taşıyan Ahmet Düdükçü’nün kullandığı 34 DG 2376 plakalı tır, Nefise Akçelik Tüneli içerisinde alev aldı. Durumu fark eden sürücü yangına müdahale etmeye çalışarak, durumu itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede büyüyen yangında tır tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangın esnasında Karadeniz Sahil Yolu geçici olarak ulaşıma kapatılarak, ulaşım farklı bir güzergahtan sağlandı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını söndürerek kontrol altına aldı.
Tırın çekici kısmı kullanılamaz hale gelirken, yangınla ilgili inceleme başlatıldı.


Ordu’da mercimek yüklü tır tünel içerisinde alevlere teslim oldu
Çorum’da bıçaklı kavga: 2 yaralı
Çorum’da iki genç, sokak ortasında tanımadıklarını iddia ettikleri kişi veya kişilerle yaşadıkları tartışma sonucu bıçaklanarak yaralandı.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G. (17) ve B.Ç. (17) ile kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine U.G. ve B.Ç. bıçak darbesi alarak yaralandı. Daha sonra ise yaralı gençler olay yerinden ayrılarak yakınlarından yardım istedi. Araçla Kale Mahallesi Aydınlıkevler 6. Sokağa gelerek 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüpheli şahıs ya da şahısların kimliklerinin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

