Ordu’da ‘dur’ ihtarına uymayan motosiklet sürücüsünün çarptığı astsubay şehit oldu - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:19
Güneş 06:45
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:09
Yatsı 20:29
İftara son --:--
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Eylül, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Ordu’da ‘dur’ ihtarına uymayan motosiklet sürücüsünün çarptığı astsubay şehit oldu

Ordu’da, uygulama esnasında ekiplerin ’dur’ ihtarına uymayan motosiklet sürücüsünün çarptığı astsubay şehit oldu.

Olay, Gülyalı ilçesi Turnasuyu Mahallesi Ordu-Giresun karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, uygulama yapıldığı esnada 07 GU 227 plakalı motosiklet sürücüsü Adem Topçu, jandarma ekiplerince durdurulmak istendi. Bu esnada ’dur’ ihtarına uymayan ve hızlanarak kaçmaya çalışan Adem Topçu, Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır’a (27) çarptı. Kazada Astsubay Mehmet Fatih Çangır ağır yaralandı.

Motosiklet yaklaşık 100 metre ileride durabildi

Kazanın şiddetiyle kontrolünü kaybeden sürücü bir müddet sonra savrulup düşerken, motosiklet ise yaklaşık 100 metre ileride durabildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri, çok sayıda polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bu esnada Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sadi Akman ve yetkililer ola yerine gelerek bilgi aldı. Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı.

Hastanede şehit oldu

Asiye ve Turgut çiftinin çocuğu olan Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Gülyalı İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli olan astsubayın Sakarya doğumlu ve bekar olduğu öğrenildi.

Öte yandan motosiklet sürücüsü Adem Topçu gözaltına alındı.

Törenle memleketine uğurlanacak

Öte yandan Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır için Ordu İl Jandarma Komutanlığı’nda saat 15.00’te tören düzenlenecek. Şehit Çangır, buradaki törenin ardından karayolu ile Samsun Çarşamba Havalimanı’na, ardından ise askeri uçakla memleketi Sakarya’ya uğurlanacak.

Bakan Yerlikaya’dan başsağlığı mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Milletimizin başı sağ olsun. Ordu İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli J. Asb. Çvş. Mehmet Fatih Çangır, yol emniyet ve kontrol görevini icra ettiği esnada motosiklet çarpması sonucu yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Kahraman jandarmamıza Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Jandarma Teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yrp samsun il baskaninin kardesi otoparkta arac icinde olu bulundu YEgVYcCi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

YRP Samsun İl Başkanı’nın kardeşi otoparkta araç içinde ölü bulundu

Samsun’da Yeniden Refah Partisi (YRP) İl Başkanın kardeşi otoparkta park halindeki aracının içinde ölü olarak bulundu.

Olay, İlkadım ilçesi Çiftlik Mahallesi Şevketiye Caddesi üzerinde bulunan bir otoparkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 21.00 sıralarında aracını otoparka park eden Adem Candemir’den haber alınamadı. Sabah saatlerinde otoparka gelen vatandaşlar, Candemir’i aracın içinde hareketsiz şekilde yatarken buldu.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Candemir’in hayatını kaybettiği tespit edildi.

İlk değerlendirmelere göre kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği düşünülen Candemir’in ölümüyle ilgili olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaptı. İncelemenin ardından Candemir’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Adem Candemir’in YRP Samsun İl Başkanı Muzaffer Candemir’in kardeşi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin