Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2024 08:22 tarihinde yayınlandı
0

Ordu’da 5 katlı binanın deposunda yangın: 14 kişi tahliye edildi, 1 kişi dumandan etkilendi

Ordu’da 5 katlı binanın bodrum katındaki çıkan yangın nedeniyle 10 dairedeki toplamda 14 kişi tahliye edildi, dumanlardan etkilenen bir kişi hastaneye sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Olay, Altınordu ilçesi Akyazı Mahallesi Ahmet Cemal Mağden Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı binanın bodrum katındaki depoda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bodrum katındaki depodan dumanların yükseldiğini fark edenler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu.

14 şahıs vinç yardımıyla tahliye edildi

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından dumanların yoğun bir şekilde bodrum katında bulunan kırtasiyeye ait depodan geldiği anlaşıldı, yangını söndürmek için çalışma başlatıldı. Bu esnada binadaki 10 dairede bulunan 14 şahıs, olması muhtemel zehirlenmelere karşı itfaiye aracındaki vinç ile balkonlardan tahliye edildi, dumanlardan etkilenen bir kişi ise sağlık ekiplerince özel bir hastaneye kaldırıldı, binadaki dairelerden birisinde bulunan kedi de kurtarıldı. Ekiplerin yaklaşık 1 buçuk saatlik çalışmaların ardından söndürüldü.

Yangın esnasında korktuklarını söyleyen 16 yaşındaki Umut Efe Pekdemir, itfaiye ekiplerinin yardımıyla evlerinden tahliye edildiklerini söyledi.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cxz
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 12:19 tarihinde yayınlandı
0

Karabüklü öğrencilerden Türkiye dereceleri

Karabüklü öğrenciler, farklı branşlarda düzenlenen Türkiye Şampiyonalarında elde ettikleri derecelerle büyük gurur yaşattı. Boks, Wushu Kung Fu, duatlon ve tekvando branşlarında mücadele eden öğrenciler önemli başarılara imza attı.

Gençler A Türkiye Boks Şampiyonası’nda, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Görkem Kızıltoprak Türkiye şampiyonu olurken, Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Diktepe ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası’nda da Karabüklü sporcular dikkat çekti. Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Arda Cemal Taşbaş, 90 kilogram kategorisinde Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Demir Çelik Anadolu Lisesi öğrencisi Berra Narin Ataman, 70-85 kilogram kategorisinde Türkiye ikincisi olurken, Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Vesilenur Yücel 65-70 kilogram kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde etti. Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencisi Irmak Taşbaş ise 52 kilogram kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Çaycuma Duatlonu Türkiye Şampiyonası’nda da Karabüklü öğrenciler başarılı sonuçlar aldı. Emek Ortaokulu öğrencisi Yiğit Ömer Yılman, M3 Erkek kategorisinde Türkiye birincisi olurken, TED Karabük Koleji öğrencisi Mustafa Sarıoğlu Yıldız Erkek kategorisinde Türkiye ikinciliğini kazandı. Bahçeşehir Koleji öğrencisi Buğlem Duru, Yıldız M3 Kız kategorisinde Türkiye üçüncüsü olurken, Soğuksu Ortaokulu öğrencisi Poyraz Gürgen de M3 Erkek kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Tekvando Yarışması’nda ise Karabük Bahaddin Gazi İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Azra Özcan, Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı.

Karabük genelinde farklı okullardan öğrencilerin elde ettiği dereceler, hem aileleri hem de eğitim camiasında büyük sevinçle karşılandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin