Karabük Postası tarafından
08 Eylül, 2021 09:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Onur ve Emek Ödülleri sahiplerini buldu

Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 22. si düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin onur ve emek ödüllerine; Burçak EVREN, Hakan AYTEKİN ile Özcan GÜRBÜZ lâyık görüldü. Araştırmacı, sinema yazarı, eleştirmen, arşivci ve eğitimci kimlikleriyle; Türk sinema tarihinin karanlıkta kalan noktalarına ışık tutarak, çok sayıda esere imza atan Burçak EVREN, Sinema Onur Ödülü'nün sahibi oldu. Türk belgesel sinema tarihinin usta yönetmeni Süha ARIN’ın öğrencisi olarak başladığı belgesel sinemaya; onlarca ödüllü belgesel filmin üretimini, belgesel sinema alanında yazılmış birçok kitabı ve makaleyi sığdırarak, tecrübesiyle çok sayıda öğrenciyi yetiştiren Hakan AYTEKİN de, Belgesel Sinema Emek Ödülü'ne lâyık görüldü. Belgesel Sinema Emek Ödülü'nü alan isim ise, Anadolu’da belgesel sinemayı genç yönetmenlere sevdiren, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde Erciyes Film Atölyesi'ni kuran ve burada çok sayıda filmin üretilmesini sağlayan Akademisyen Yönetmen Özcan GÜRBÜZ oldu. Festival Komitesinden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:“Komitemiz tarafından, Türk sineması ve belgesel filmlere büyük emekler vererek, hem gelecek nesillere muhteşem arşivler bırakmış hem de birbirinden değerli öğrenciler yetiştirmiş olan Burçak EVREN, Hakan AYTEKİN ile Özcan GÜRBÜZ’e; Onur ve Emek Ödülleri verilmesi kararlaştırılmıştır. Komitemiz adına, sinema ve belgesel dünyasına kattıkları değerler için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da gasp ettikleri telefonla dudak dolgusu yaptıran 2 kadın yakalandı

Samsun’un Atakum ilçesinde 17 yaşındaki bir kızın cep telefonunu gasp ettikleri iddia edilen 2 kadın şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerin gasp ettikleri telefonu satarak bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları ortaya çıktı.
Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Y.E. (17) isimli mağdur, E.Y. (26) ve R.Ş.A. (25) tarafından bir eve götürüldü. Burada darp edilen genç kızın iPhone marka cep telefonu gasp edildi. Şüphelilerin, gasp ettikleri telefonu yaklaşık 20 bin liraya sattıkları ve elde ettikleri parayla bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları belirlendi.
Atakum Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında E.Y. ve R.Ş.A. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.Ş.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.Y. hakkında ise elektronik kelepçe takılarak ev hapsi kararı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin