Önleme Aramaları ve Yol Kontrolleri Devam Ediyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
671a05ad1f097
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
24 Ekim, 2024 11:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Önleme Aramaları ve Yol Kontrolleri Devam Ediyor

Karabük – Kastamonu Karayolu üzerinde, ormanların yasa dışı müdahalelerden korunması ve orman suçu ile etkin mücadele amacıyla gerçekleştirilen önleme aramaları ve yol kontrolleri devam ediyor.

Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Eflani Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, orman ve çevresindeki kanunsuz faaliyetlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Eflani Orman İşletme Müdürlüğü, İşletme Müdürü, Müdür Yardımcısı, İşletme Şefleri ve orman muhafaza memurlarının yanı sıra kolluk kuvvetlerinin de katılımıyla Eflani – Pınarbaşı yolu üzerinde geniş kapsamlı yol kontrolleri gerçekleştirildi. Özellikle orman depolarından gelen ve orman yollarını kullanan araçların sevk pusulası, nakliye belgeleri ve taşınan orman emvali ile ilgili detaylı kontroller yapıldı. Bunun yanı sıra şüpheli görülen diğer araçlar üzerinde de önleme aramaları yapılarak güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarıldı.

Orman suçlarıyla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirilen bu kontroller, ormanların usulsüz müdahalelere karşı korunması, kaçak ağaç kesimi ve orman ürünlerinin yasa dışı yollarla taşınmasının önüne geçilmesi açısından büyük önem taşırken, kontrollerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi. Orman yetkilileri yaptıkları açıklamada,  yapılan bu denetimlerin orman suçlarıyla mücadelede caydırıcı olacağına ve orman kaynaklarının daha etkin korunmasına katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplidaki imam hatip ortaokulu insaatinda denetim gerceklestirdiler iDWnRTQF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’daki İmam Hatip Ortaokulu İnşaatında Denetim Gerçekleştirdiler

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yapımı İmam Hatip Ortaokulu inşaatı sürüyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ve ilçe protokol üyeleri, Alaplı’da yapım süreci hızla ilerleyen İmam Hatip Ortaokulu inşaat sahasını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulundu.

Ziyaret programına Milletvekili Saffet Bozkurt’un yanı sıra Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, AK Parti İlçe Başkanı Altan Güngör ve teşkilat mensupları katılım sağladı. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan okul binasını gezen heyet, yüklenici firma yetkililerinden teknik detaylar ve projenin teslim süreciyle ilgili kapsamlı bir brifing aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Saffet Bozkurt, Alaplı’nın eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla yatırımların takipçisi olduklarını vurguladı. Bozkurt, çocukların modern ve güvenli alanlarda eğitim görmesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, okulun donanımı ve mimarisiyle ilçeye değer katacağını ve planlanan takvimde tamamlanarak hizmete açılacağını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise okulun tamamlanmasıyla bölgedeki derslik ihtiyacının önemli ölçüde giderileceğini kaydetti. Modern laboratuvarlar, kütüphane ve sosyal donatı alanlarıyla projelendirilen okulun, ilçenin eğitim kalitesine yeni bir soluk getirmesi hedefleniyor. Protokol üyeleri, incelemelerin ardından şantiye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek alandan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin