Önleme Aramaları ve Yol Kontrolleri Devam Ediyor - Karabük Haber Postası
671a05ad1f097
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
24 Ekim, 2024 11:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Önleme Aramaları ve Yol Kontrolleri Devam Ediyor

Karabük – Kastamonu Karayolu üzerinde, ormanların yasa dışı müdahalelerden korunması ve orman suçu ile etkin mücadele amacıyla gerçekleştirilen önleme aramaları ve yol kontrolleri devam ediyor.

Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Eflani Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, orman ve çevresindeki kanunsuz faaliyetlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Eflani Orman İşletme Müdürlüğü, İşletme Müdürü, Müdür Yardımcısı, İşletme Şefleri ve orman muhafaza memurlarının yanı sıra kolluk kuvvetlerinin de katılımıyla Eflani – Pınarbaşı yolu üzerinde geniş kapsamlı yol kontrolleri gerçekleştirildi. Özellikle orman depolarından gelen ve orman yollarını kullanan araçların sevk pusulası, nakliye belgeleri ve taşınan orman emvali ile ilgili detaylı kontroller yapıldı. Bunun yanı sıra şüpheli görülen diğer araçlar üzerinde de önleme aramaları yapılarak güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarıldı.

Orman suçlarıyla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirilen bu kontroller, ormanların usulsüz müdahalelere karşı korunması, kaçak ağaç kesimi ve orman ürünlerinin yasa dışı yollarla taşınmasının önüne geçilmesi açısından büyük önem taşırken, kontrollerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi. Orman yetkilileri yaptıkları açıklamada,  yapılan bu denetimlerin orman suçlarıyla mücadelede caydırıcı olacağına ve orman kaynaklarının daha etkin korunmasına katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kazaya karisan ehliyetsiz ve alkollu surucuye 225 bin lira ceza wySfancq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kazaya karışan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 225 bin lira ceza

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, sürücülerden birinin hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye 225 bin lira, aracın sahibine ise 43 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.

Kaza, Esentepe Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.D. yönetimindeki 55 AEU 086 plakalı otomobil ile Y.D. idaresindeki 06 UB 453 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede sürücü B.D.’nin 1.70 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin daha önce daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Ayrıca kazaya karışan aracın Vezirköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yakalamalı olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından sürücü B.D.’ye Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak” ve “alkollü araç kullanmak”tan toplam 225 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine ise “ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak” ve “araç muayenesini yaptırmamak” suçlarından 43 bin 965 TL ceza uygulandı. Öte yandan, alkollü sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin