Karabük Postası tarafından
03 Aralık, 2021 14:10 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

ONLAR ENGEL TANIMIYOR

Karabük’te bebeklik döneminde geçirdikleri rahatsızlık sonucu engelli olan öğretmenler tutundukları mesleklerinde başarılı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyorlar. Aydınlıkevler İlkokulu ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde görevli iki öğretmen geçirdikleri rahatsızlık sonucu engelli olmalarına rağmen mesleklerini sürdürüyor. 1970 yıllarında yapılan aşı sonrası sol ayağının kısa kalması nedeniyle engelli olan Aydınlıkevler İlkokulu’nda görevli Seyit Aslan 25 yıldır mesleğini severek yapıyor. Engelini unutarak azmi ile çevresine örnek olan Aslan, çocukluğunun arkadaşları sayesinde güzel geçtiğini ve zorluk çekmediğini ifade etti. “ONLARI HAYATA HAZIRLAMAK İSTEDİM” Öğretmen olmayı çocukluğundan itibaren düşündüğünü aktaran Aslan, “Öğretmen olup öğrencilerimle vakit geçirmek, onları hayata hazırlamak, engelli insanların bir şeyler başarabileceğini göstermek istedim. Çünkü dünyada bir sürü engelli insanın değişik dallarda neler yapabileceğini görüyoruz” dedi. Seyit, engellilerin hayata tutunmaları, umutlarını ve sevgilerini kaybetmemeleri gerektiğini kaydetti. “BU ENGEL TÜRÜ BENİ MOTİVE ETTİ” Doğum sırasında kordon dolanması dolayısıyla sağ kolundaki sinirlerinin ezilmesinden dolayı engelli doğan Karabük Rehberlik Araştırma Merkezinde görevli Emrah Aktar ise, engellilik sürecinin doğuştan itibaren olduğu için çok çabuk alıştığını ifade ederek şunları söyledi: “Doğuştan gelen bir engel türü olduğu için çok çabuk alıştım. Tabi bazı zorlukları oldu. Arkadaşlıklarla diyaloglar, sosyal yaşantımızda karşılaştığımız güçlükler meydana geldi ama bununla birlikte de avantaj olarak gördüğüm için okumam gerektiğini, meslek sahibi olabilmek için çalışmam gerektiği konusunda bu engel türü beni motive etti.”
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da gasp ettikleri telefonla dudak dolgusu yaptıran 2 kadın yakalandı

Samsun’un Atakum ilçesinde 17 yaşındaki bir kızın cep telefonunu gasp ettikleri iddia edilen 2 kadın şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerin gasp ettikleri telefonu satarak bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları ortaya çıktı.
Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Y.E. (17) isimli mağdur, E.Y. (26) ve R.Ş.A. (25) tarafından bir eve götürüldü. Burada darp edilen genç kızın iPhone marka cep telefonu gasp edildi. Şüphelilerin, gasp ettikleri telefonu yaklaşık 20 bin liraya sattıkları ve elde ettikleri parayla bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları belirlendi.
Atakum Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında E.Y. ve R.Ş.A. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.Ş.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.Y. hakkında ise elektronik kelepçe takılarak ev hapsi kararı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin