Karabük Postası tarafından
20 Haziran, 2023 17:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Kontrolden Çıkan Otomobilin Sürücüsü Yaralandı

Karabük’te kontrolden çıkan otomobilin, önce refüjdeki direğe ardından ağaca çarpması sonucu 1 kişi yaralandı. Kaza Eskipazar-Karabük kara yolu Cumayanı Sanayi mevkiinde meydana geldi. A.H. sevk ve idaresindeki 78 ABK 903 plakalı otomobil Karabük istikametine seyir halindeyken sürücüsünün kontrolünden çıkarak refüjdeki direğe ve ağaca çarptı. Kazada otomobil sürücüsü yaralanırken diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı sürücü Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.(İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
16 Ekim, 2025 13:32 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Trafik Kaosu Acı Gerçeği Ortaya Çıkardı

Karabük’te Karayolları ekipleri tarafından Çarşamba günü Kardemir Kavşağı ve çevresinde başlatılan asfalt yenileme çalışmaları, şehir içi ulaşımı adeta kilitledi.

Sabah saatlerinden itibaren başlayan çalışmalar nedeniyle ana arterlerde uzun araç kuyrukları oluşurken, sürücüler saatlerce trafikte beklemek zorunda kaldı.

Trafiğin özellikle Kardemir Kavşağı, Balıklarkayası, Demir Çelik kavşağı  ve Üniversite güzergahlarında tamamen durma noktasına geldiği gözlemlendi. Bazı vatandaşlar işe ve okula geç kalırken, şehir merkezindeki ticari faaliyetler de olumsuz etkilendi.

AFET DURUMUNDA NE OLUR?

Yaşanan trafik kaosu, Karabük’ün olası bir afet ya da acil durum senaryosuna ne kadar hazırlıksız olduğunu da gözler önüne serdi. Uzmanlara göre, şehir merkezinde yaşanabilecek bir deprem ve benzeri durumlarda mevcut trafik altyapısının acil tahliyeye olanak tanımadığı açıkça ortaya çıktı.

Konuyla ilgili yapılan değerlendirmelerde  “Bu tür krizler, şehir planlamasında alternatif ulaşım koridorlarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Eğer bugün bir yol çalışması yüzünden bu kadar ciddi aksama yaşanıyorsa, olası bir afet anında durum çok daha vahim olabilir" ifadelerine yer verildi.

VATANDAŞLARDAN ÇÖZÜM ÇAĞRISI

vatandaşlar Karabük'ü yönetenlere çağrıda  bulunarak şehir içi ulaşım planlamasının yeniden ele alınmasını istedi. Özellikle alternatif yol güzergahlarının oluşturulması, toplu taşıma hatlarının güçlendirilmesi ve çalışma dönemlerinin trafiğin en az yoğun olduğu saatlere kaydırılması talep ediliyor. Bazı vatandaşlar, “Karabük büyüyor ama yollar aynı kalıyor. Plansız yapılan her çalışma hem zaman hem de güvenlik kaybına yol açıyor” diyerek yetkililere kalıcı çözüm çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin