Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 2014 yılında koyunlarını otlatırken uğradığı ayı saldırısından yaralı olarak kurtulan Arif Adıgüzel, kolon kanserine yenik düştü.
Hacıhalimler köyünün Şimşir mevkisinde 2014 yılında koyunlarını otlatan Arif Adıgüzel, bir ayının saldırısına uğramıştı. Uzun süre ayı ile boğuşan Adıgüzel, yüzünden ağır yaralanmıştı. Hastanede gördüğü tedavilerin ardından sağlığına kavuşan Arif Adıgüzel, yeniden hayata tutunmuştu. Ancak Adıgüzel, birkaç yıl sonra kolon kanserine yakalandı. Bir süredir tedavi gördüğü İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Kansere yenik düşen Adıgüzel’in cenazesi, Hacıhalimler köyüne götürüldü. Adıgüzel’in cenazesi, kılınacak namazın ardından Hacıhalimler köy mezarlığında defnedilecek.


On yıl önce ayı saldırısından kurtulmuştu, kansere yenik düştü
Türkiye’de en fazla yağış Çarşamba’ya düştü
Türkiye genelinde günün en yüksek yağış miktarı Samsun’un Çarşamba ilçesinde kaydedildi. Meteorolojik ölçümlere göre ilçeye 46,1 kilogram/metrekare yağış düştü.
Samsun’un Çarşamba ilçesinde öğle saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli sağanak yağış ve fırtına, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son uyarıların ardından başlayan gök gürültülü sağanak, kısa sürede şiddetini artırarak cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu. Öte yandan yoğun yağışlar, bölgedeki su kaynaklarına da olumlu yansıdı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesindeki Çakmak Barajı’nda doluluk oranı kısa sürede önemli ölçüde yükseldi. 2026 yılı başında yüzde 52 seviyesinde olan baraj doluluk oranı, son yağışlarla birlikte yüzde 99,92 seviyesine ulaştı. Barajda halihazırda yaklaşık 71 milyon metreküp içme suyu bulunduğu bildirildi.
Meteorolojinin ölçümlerine göre Türkiye genelinde günün en yüksek yağış miktarı Samsun’un Çarşamba ilçesinde kaydedildi. İlçeye 46,1 kilogram/metrekare yağış düştü.

