Reklam
Reklam
omu mtalde elektrikli arac teknolojileri icin egitim merkezi aciliyor
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ocak, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0

OMÜ MTAL’de Elektrikli Araç Teknolojileri İçin Eğitim Merkezi açılıyor

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi (OMÜ MTAL) iştirakinde hayata geçirilen “Elektrikli Araçlar Eğitim Merkezi” projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazandı. 2024 yılı Toplumsal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında uygulanacak proje, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Yeşilyurt Demir Çelik MYO’nun da iştirakiyle geliştirildi.

Projenin toplam bütçesi 6 milyon TL olup, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan yüzde 90’lık hibe ile 5 milyon 400 bin TL takviye verilecek. Elektrikli Araçlar Eğitim Merkezi, OMÜ MTAL öğrencilerine ve dezavantajlı kümelere değerli bir eğitim fırsatı sunarken, Samsun’un istihdam ve sanayi kapasitesine de katkı sağlamayı hedefliyor.

Nitelikli iş gücü ve genç istihdamı hedefleniyor

Proje, elektrikli araç teknolojileri alanında nitelikli iş gücü yetiştirilmesi, gençlerin istihdamının artırılması ve dezavantajlı bireylerin toplumsal hayata kazandırılması hedefini güdüyor. OMÜ MTAL bünyesinde kurulacak merkezde öğrenciler, teorik ve uygulamalı eğitimler alarak mezuniyet sonrası iş dünyasına hazır hale gelecek. Ayrıyeten, bayanlar ve genç işsizler için düzenlenecek mesleksel kurslar, iş gücüne iştiraklerini teşvik edecek.

Samsun’un stratejik pozisyonu ve eğitim altyapısı

Projenin Samsun’da uygulanmasının temel sebepleri ortasında, kentin gelişmiş sanayi altyapısı, güçlü ulaşım ağı ve dezavantajlı kümelerin ağır olarak yaşadığı bölgeler yer alıyor. Samsun’un eğitim ve teknoloji altyapısının güçlendirilmesine yönelik uygun şartlar, projeyi bölgesel kalkınma açısından kıymetli kılıyor.

220 şahsa eğitim fırsatı

Proje kapsamında, 220 bireye eğitim verilmesi planlanırken, bayanlara ve genç işsizlere yönelik özel kurslar düzenlenecek. Eğitimleri tamamlayan iştirakçiler, Kurs Bitirme Dokümanları ve Europass Sertifika Ekleri ile dalda daha kolay iş bulma fırsatı yakalayacak.

Proje sonunda, OMÜ MTAL bünyesinde kurulan Elektrikli Araçlar Eğitim Merkezi, sadece Samsun için değil, Türkiye genelinde elektrikli araç teknolojileri alanında rekabet gücünü artıracak bir örnek teşkil edecek. Atölye ve laboratuvarlarda eğitim gören öğrenciler, yenilikçi teknolojilere uyumlu bir biçimde mezun olarak iş gücü piyasasına katılacak.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu projeyle hem bölgesel kalkınmayı desteklemeyi hem de Türkiye’nin elektrikli araç kesiminde uzmanlaşmasına öncülük etmeyi amaçlıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yesilirmakta su seviyesi yukseldi vatandaslar tehlikeye ragmen kopruye akin etti gxBwalDj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi: Vatandaşlar tehlikeye rağmen köprüye akın etti

Tokat’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve Almus Barajı’nın dolusavağının taşmasının ardından Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi. İl merkezinden geçen ırmağın debisinin artmasıyla birlikte Atatürk Köprüsü çevresinde tehlikeli görüntüler oluştu.

Kent merkezinde gece saatlerinde yükselen su seviyesini gören vatandaşlar köprü üzerine akın etti. Taşkın riskine rağmen köprü çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Bazı vatandaşlar, Yeşilırmak’ın uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade etti. Kahverengiye dönen ve hızla akan suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığı görüldü. Özellikle köprü altında oluşan güçlü akıntı dikkat çekti. Öte yandan Yeşilırmak’taki yükseliş dron ile havadan da görüntülendi. Görüntülerde suyun debisinin ciddi şekilde arttığı, köprü çevresinde yoğun insan kalabalığı oluştuğu ve ırmağın taşkın seviyesine yaklaştığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların dere ve ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin