blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Oluz Höyük’te binlerce mor çiçek açtı

Amasya’daki Oluz Höyük hafriyat alanını mor çiçekler sardı. Höyükte bu yıl birinci kere karşılaşılan çiçeklerin resitali havadan görüntülendi.
Anadolu’da birinci sefer bulunan Pers ve Frig periyotlarına ilişkin tarihi tapınakların gün yüzüne çıkarıldığı Oluz Höyük hafriyatlarının 19. yıl çalışmaları için hafriyat alanına gelen bilim insanları, etrafı saran mor renkli çiçeklerle karşılaştı. Havadan yapılan haritalandırma çalışmasında çiçekler süper bir resital sundu. Höyükte bu yıl birinci kere binlerce mor çiçekle karşılaştıklarını belirten Pers arkeolojisi uzmanı Mona Saba, "Çalışmalarımıza mor çiçeklerin sardığı alanda başladık. Bizlere rahmet getirmesini diliyoruz" dedi.
Haritalandırma çalışmalarını uyguladığı hafriyat alanının havadan çekilen imgelerinin nazarlığı andırdığını anlatan Doç. Dr. Berkant Konakoğlu da, "Bu sene mor rengin hafriyata, bizlere talih getireceğini düşünüyoruz. Hafriyat alanımızda binlerce mor çiçek var. Bu imaj civarda hiçbir yerde yok" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

150 yıllık tarihi konakta çıkan yangın söndürüldü

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaklaşık 150 yıllık tarihi konak çıkan yangın denetim altına alınırken, 7 kişi son anda kurtuldu.
İzzetpaşa Mahallesi Akseki Sokak’ta Pınar Ç.’ye ilişkin 3 katlı konutta şimdi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Meskenden bir kişinin sese uyanması sonrası yangını fark eden 5’i çocuk olmak üzere 7 kişi son anda kendilerini dışarı attı. Alevler kısa müddette tüm konutu sararken ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis grupları sevk edildi. Grupların 2 saatlik müdahalesiyle yangın denetim altına alınarak söndürüldü. Yaklaşık 150 yıllık olan tarihi konak büsbütün yanarak kullanılmaz hale geldi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin