Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Nisan, 2016 08:08 tarihinde yayınlandı
0

Ölümler 2015 Yılında Yüzde 3,6 Arttı

ZONGULDAK Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı “Ölüm İstatistikleri’ni açıkladı. Ölüm sayısı revize edilen 2014 yılı verisine göre 391 bin 9 iken bu sayı 2015 yılında yüzde 3,6 artarak 405 bin 218 kişi oldu. Ölenlerin yüzde 54,8’ini erkekler, yüzde 45,2’sini kadınlar oluşturdu. Kaba ölüm hızı, 2014 yılında binde 5,1 iken 2015 yılında binde 5,2’ye yükseldi. Kaba ölüm hızı illere göre incelendiğinde, 2015 yılında kaba ölüm hızının en yüksek olduğu il binde 10 ile Kastamonu oldu. Bu ili binde 9,9 ile Sinop, binde 9 ile Çankırı ve binde 8,8 ile Edirne izledi. Kaba ölüm hızının en düşük olduğu il ise binde 2,8 ile Şırnak oldu. Bu ili binde 2,9 ile Batman ve Hakkari, binde 3,1 ile Diyarbakır ve Van izledi. TÜİK’in istatistiklerine göre Zonguldak’ta kaba ölüm hızı binde 6,7 oldu. Karabük’te kaba ölüm hızı binde 7,1 iken Bartın’da kaba ölüm hızı 7,9 oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte 331 sentetik hap ele gecirildi 4qtHFZGZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’te 331 sentetik hap ele geçirildi

Karabük’te jandarma ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında sentetik ecza, skunk ve metamfetamin ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından il merkezinde icra edilen 4 ayrı faaliyette, 7 şahsın üzerinde, iş yerinde ve ikametinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 331 adet sentetik hap, 7 gram skunk esrar, 8 gram metamfetamin ve 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Operasyon kapsamında 2 adet cep telefonuna da incelenmek üzere el konuldu.

Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin