Ölümden çarşaflarla kurtulmaya çalıştılar - Karabük Haber Postası
olumden carsaflarla kurtulmaya calistilar cif65n8f
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ocak, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Ölümden çarşaflarla kurtulmaya çalıştılar

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 10 kişinin öldüğü 32 kişinin yaralandığı otel yangınından kurtulmak isteyen bir kişi, çarşafları birbirine bağlayarak pencereden atladı. Bu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.

Köroğlu Dağları’nın tepesinde yer alan merkezdeki bir otelde saat 03.30 sıralarında yangın çıktı. Otelin restoran kısmında başlayan yangın tüm binayı sardı. 112 Acil Davet Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sıhhat grubu sevk edildi. Yarıyıl tatili olması sebebiyle otelin dolu olduğu öğrenilirken, 234 kişinin konakladığı tabir edildi. Yangına uykularında yakalanan tatilciler çabucak tahliye edildi. Birinci belirlemelere nazaran 10 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi yaralandı.

Cep telefonuyla kaydedilen manzaralarda, bir kişinin yangından kurtulmak için çarşafları birbirine bağlayarak aşağı atladığı görüldü. Ayrıyeten birebir binanın diğer bir penceresinden sarkıtılmış çarşaflar da dikkat çekti. Tekrar imajlarda, mahsur kalan vatandaşların “Nereden çıkacağız?”, “İnemiyorum”, “Yardım edin” diyerek kaygı içinde yardım istedikleri de duyuldu.

Ekiplerin olay yerindeki müdahaleleri sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbulu ogrenciler cam adam belgeseliyle cifte final elde etti Chky67v3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’lü öğrenciler “Cam Adam” belgeseliyle çifte final elde etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı “Cam Adam” belgeseli iki festivalde finale yükseldi.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan belgesel, TAYF Kısa Film Festivali ve Narfest Kısa Film Festivali’nde finale kalarak çifte başarı elde etti.

Belgesel, Adana’da yaşayan ve “cam kemik hastalığı” olarak bilinen Osteogenezis Imperfekta ile mücadele eden Zekeriya Ünal’ın yaşam öyküsünü konu alıyor. Yapım, zorlu sağlık şartlarına rağmen hayata tutunan bir bireyin azim dolu mücadelesini beyaz perdeye taşıyor.

Belgeselin yönetmenliğini Ahmet Hakan Kurt üstlenirken, görüntü yönetmenliğini Yusuf Karaaslan yaptı. Proje ekibinde Kerim Demirtaş, Tolga Yüksel ve Tunahan Mirza Gülen yer aldı. Akademik danışmanlığını ise Burak Türten yürüttü.

Festival seçkilerinde yer alarak geniş bir izleyici kitlesine ulaşan “Cam Adam”, toplumsal farkındalık oluştururken içeriğiyle de dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin