Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2024 15:06 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ölü Bulunan Gabonlu Dina’nın Davasında Karar Çıktı

Karabük'te Gabon uyruklu Dina'nın ölü bulunmasına ilişkin davada mahkeme heyeti, "kasten öldürme ve cinsel istismar" suçlarının sabit olmadığına kanaat getirerek tutuklu sanık Dursun Acar'ın tahliyesine karar verdi.

Karabük-Yenice kara yolu Yeşilköy mevkiindeki Filyos Çayı'nda geçen yıl 26 Mart'ta cesedi bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah DanysDinabongho Ibouanga (17) ile ilgili karar duruşması görüldü. Polis ekipleri adliye önünde ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alırken, duruşmaya baba Guy Serge Ibouanga, anne Jessica Santda Makemba Panga, avukatlar ve Gabonlu öğrenciler katıldı.
Mahkeme heyetinin salona gelmesiyle, sanık avukatlarının bir önceki celsede verdikleri flash bellek içerisindeki görüntü izletildi.
Savcı, mütalaada açıklanan "olası kasıtla" ve "cinsel istismar" suçlarından Dursun Acar'ın tutukluluğunun devam etmesini talep etti.
Duruşmada dinlenen anne Jessica Santda Makemba Panga, "Dina benim tek kızımdı. Karabük'te ırkçılık olduğunu bilseydim, göndermezdim. Pişmanım. Kızımla konuştuğumda burada çok ırkçılık var. Sakarya'ya geçmek istiyorum diyerek durumunu anlattı" ifadelerini kullandı.
Baba Guy Serge Ibouanga ise, "Dina'yı eğitim öğretim görmesi için gönderdik. Dina'da Allah korkusu vardı. Sanık Dursun Acar'ı suçlayacak apaçık deliller var. Acar'ın, Dina'ya yardımcı olmak gibi bir niyeti yoktu. Türk Mahkemesinin Dina'nın durumunu aydınlatacağına inanıyorum" diye konuştu.
Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan Dursun Acar'ın avukatları, mütalaanın ihtimaller üzerine hazırlandığını düşündüklerini belirterek müvekkillerinin suçsuz olduğunu öne sürüp, beraat talebinde bulundular.
Avukat beyanı sonrası duruşmaya SEGBİS ile katılan sanık Acar'a son sözleri soruldu. İddiaları reddeden tutuklu sanık Acar, "56 yaşındayım. Ailemin başını öne eğecek bir şey yapmadım. Benim de kızım var. İlkokula giden torunum var. Kimseyi öldürmedim. Allah'a sığınıyorum" dedi.
Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, "kasten öldürme ve cinsel istismar" suçlarının sabit olmadığına kanaat getirerek Acar'ın tahliyesine karar verdi. Tahliye kararının ardından sanık Acar fenalık geçirdi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi senato toplantısında öğrenci projeleri ve mezun analizi ele alındı

Kastamonu Üniversitesi senato toplantısında projeler ve öğrencilerin mezuniyet durumları ele alındı.
Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal başkanlığında Kastamonu Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı ile senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi bünyesinde proje kültürünün giderek daha da geliştiğini, son periyotta elde edilen akademik ve bilimsel muvaffakiyetlerin birikerek arttığını tabir etti.
Emeği geçen tüm akademik ve idari işçiye teşekkür eden Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin ulusal ve milletlerarası projelerdeki aktifliğini artırmaya devam ettiğini vurguladı.
Toplantının gündeminde, TÜBİTAK tarafından desteklenen 2024-1. Periyot 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. Kelam konusu program kapsamında öğrencilerin bilimsel araştırma süreçlerine etkin iştiraklerinin Kastamonu Üniversitesi’nin akademik vizyonuna katkı sunduğu tabir edildi.
Ayrıca, Kastamonu Üniversitesi Mezunlarının İş Gücü Piyasası Performansına ait tahlil sunumu da toplantıda paylaşıldı. Mezunların istihdam durumu, sektörel dağılımı, mezuniyet sonrası iş bulma müddetleri üzere başlıklarda elde edilen bilgiler senato üyeleriyle ayrıntılı bir halde değerlendirildi.
Toplantı, gündem hususlarının görüşülmesinin akabinde alınan kararlarla sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bu web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Detaylar için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.