Reklam
Reklam
6761695a4df9e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2024 15:06 tarihinde yayınlandı
0

Ölü Bulunan Gabonlu Dina’nın Davasında Karar Çıktı

Karabük’te Gabon uyruklu Dina’nın ölü bulunmasına ilişkin davada mahkeme heyeti, “kasten öldürme ve cinsel istismar” suçlarının sabit olmadığına kanaat getirerek tutuklu sanık Dursun Acar’ın tahliyesine karar verdi.

Karabük-Yenice kara yolu Yeşilköy mevkiindeki Filyos Çayı’nda geçen yıl 26 Mart’ta cesedi bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah DanysDinabongho Ibouanga (17) ile ilgili karar duruşması görüldü. Polis ekipleri adliye önünde ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alırken, duruşmaya baba Guy Serge Ibouanga, anne Jessica Santda Makemba Panga, avukatlar ve Gabonlu öğrenciler katıldı.
Mahkeme heyetinin salona gelmesiyle, sanık avukatlarının bir önceki celsede verdikleri flash bellek içerisindeki görüntü izletildi.
Savcı, mütalaada açıklanan “olası kasıtla” ve “cinsel istismar” suçlarından Dursun Acar’ın tutukluluğunun devam etmesini talep etti.
Duruşmada dinlenen anne Jessica Santda Makemba Panga, “Dina benim tek kızımdı. Karabük’te ırkçılık olduğunu bilseydim, göndermezdim. Pişmanım. Kızımla konuştuğumda burada çok ırkçılık var. Sakarya’ya geçmek istiyorum diyerek durumunu anlattı” ifadelerini kullandı.
Baba Guy Serge Ibouanga ise, “Dina’yı eğitim öğretim görmesi için gönderdik. Dina’da Allah korkusu vardı. Sanık Dursun Acar’ı suçlayacak apaçık deliller var. Acar’ın, Dina’ya yardımcı olmak gibi bir niyeti yoktu. Türk Mahkemesinin Dina’nın durumunu aydınlatacağına inanıyorum” diye konuştu.
Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan Dursun Acar’ın avukatları, mütalaanın ihtimaller üzerine hazırlandığını düşündüklerini belirterek müvekkillerinin suçsuz olduğunu öne sürüp, beraat talebinde bulundular.
Avukat beyanı sonrası duruşmaya SEGBİS ile katılan sanık Acar’a son sözleri soruldu. İddiaları reddeden tutuklu sanık Acar, “56 yaşındayım. Ailemin başını öne eğecek bir şey yapmadım. Benim de kızım var. İlkokula giden torunum var. Kimseyi öldürmedim. Allah’a sığınıyorum” dedi.
Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, “kasten öldürme ve cinsel istismar” suçlarının sabit olmadığına kanaat getirerek Acar’ın tahliyesine karar verdi. Tahliye kararının ardından sanık Acar fenalık geçirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
e2956426 9781 42ba a666 48b0081b55bc
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
01 Haziran, 2026 13:05 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Yenice Belediye binasındaki güvenlik bariyerine zarar verildi

Yenice Belediyesi hizmet binası girişinde bulunan güvenlik bariyeri kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırılarak yerinden söküldü. Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, olayla ilgili adli ve hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.

Yenice Belediyesi hizmet binası girişinde bulunan güvenlik bariyeri, geçtiğimiz hafta sonu kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından kırılarak yerinden söküldü. Kullanılamaz hale gelen bariyer nedeniyle belediye tarafından inceleme başlatıldı.

Olayın ardından açıklama yapan Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, kamu malına yönelik gerçekleştirilen bu davranışın kabul edilemez olduğunu belirtti. Kamuya ait malların tüm vatandaşların ortak değeri olduğunu vurgulayan Karakaş, yapılan eylemin yalnızca belediyeye değil, ilçe halkının ortak kullanımına sunulan hizmetlere de zarar verdiğini ifade etti.

Başkan Karakaş, “Toplumun ortak kullanımına sunulan bir kamu malına zarar vermek; sorumluluk bilincinden uzak, hukuk ve kamu düzenini hiçe sayan bir anlayışın ürünüdür. Kamu malına zarar vermeyi bir güç gösterisi ya da eğlence unsuru olarak görenler, aslında ilçemizin ortak değerlerine zarar vermektedir” dedi.

Olayla ilgili gerekli inceleme ve tespit çalışmalarının başlatıldığını belirten Karakaş, sorumlular hakkında kamu malına zarar verme suçundan adli ve hukuki sürecin işletildiğini kaydetti.

Yenice Belediyesi olarak kamu mallarını korumaya devam edeceklerini ifade eden Karakaş, kamu düzenine zarar veren her türlü davranışın karşısında duracaklarını ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin