Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’ndan 4 uzlaştırma, 3 takipsizlik kararı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’ndan 4 uzlaştırma, 3 takipsizlik kararı

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında 17 Mart 2024 tarihinde Trabzon’da ve Fenerbahçe’nin 3-2 üstünlüğü ile sonuçlanan olaylı maçla ilgili Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 7 Fenerbahçeli futbolcu hakkında 4 uzlaştırma, 3 takipsizlik kararı çıktı.

Maç esnasında sahaya giren Trabzonspor taraftarı nedeniyle başlayan soruşturma sürerken, 3 Fenerbahçeli futbolcu için savcılık tarafından takipsizlik kararı verildi. Bu futbolcuların, sahaya giren taraftarlardan kendilerini korumaya çalıştıkları gerekçesiyle cezai sorumluluktan muaf tutuldukları belirtildi. Diğer yandan, olaylara karışan 4 Fenerbahçeli futbolcu hakkında “basit yaralama” suçlamasıyla savcılık dosyayı uzlaştırma bürosuna sevk etti. Taraftarlar ve futbolcular arasında uzlaşma sağlanamazsa, bu 4 futbolcu hakkında basit yaralama suçundan dava açılacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“17.03.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakasındaki olaylarla ilgili olarak Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında, sahaya girerek saha içerisinde bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü oyuncularına ve çalışanlarına yönelik fiziki saldırıda bulunduğu tespit edilen toplamda 23 taraftar (H.Ç. , K.O , O.B. , A.A. , M.H.K. , E.Y. , E.Y. , G.Ç. , H.Ş. , M.B. , M.O. , Ö.F.Ş. , R.B. S.A. , S.K. , A.S. , Y.Ç. , M.A.K. , Y.E. , Y.K. , F.B. , H.E. R.A.) hakkında 6222 sayılı yasanın 17/1 maddesi delaletiyle 5237 sayılı yasanın 86/2 maddesi uyarınca uzlaştırma bürosuna gönderme kararı yazılmış olup, aynı olaylar kapsamında sahaya giren taraftarlara meşru müdafaa sınırlarını aşacak şekilde fiziki saldırıda bulunduğu tespit edilen B.O.S. , İ.C.E. , J.O. ve M.B. adlı 4 Fenerbahçe Spor Kulübü futbolcusu hakkında 6222 sayılı yasanın 17/1 maddesi delaletiyle 5237 sayılı yasanın 86/2 maddesi uyarınca uzlaştırma bürosuna gönderme kararı yazılmıştır. Olaylar esnasında rakip takım futbolcusuna fiziki saldırıda bulunduğu tespit edilen Trabzonspor Kulübü yardımcı antrenörü olan E.K. hakkında 6222 sayılı yasanın 17/1 maddesi delaletiyle 5237 sayılı yasanın 86/2 maddesi uyarınca uzlaştırma bürosuna gönderme kararı yazılmıştır. Yürütülen soruşturma neticesinde eylemi meşru müdafaa kapsamında kaldığı tespit edilen Fenerbahçe Spor Kulübü futbolcuları İ.Y. ve F.O.A. hakkında ve üzerine atılı hakaret suçu yönünden hakkında kamu davası açmaya yeterli delil elde edilemeyen Fenerbahçe Spor Kulübü futbolcusu İ.C.E. hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir. Yaşanan olaylarda sahaya giren ancak herhangi bir futbolcuya fiziki saldırı eylemi olmayan 84 taraftar hakkında ise 6222 sayılı yasanın 16/2 maddesi kapsamında adli işlem yapılmıştır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim3 1
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
11 Nisan, 2026 13:28 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Çetinkaya’dan yaşlılara “vefa” ziyareti

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Yücel Huzurevi’ni ziyaret ederek huzurevi sakinleriyle bir araya geldi.
Huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenen Çetinkaya, ziyaret sırasında vatandaşlarla sohbet etti.
Talep ve önerileri dinleyen Çetinkaya, kanun ve mevzuat çerçevesinde uygun olan isteklerin karşılanması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.
Vefanın sadece bir söz değil, bir duruş olduğunu ifade eden Çetinkaya, büyüklerin her zaman baş tacı olduğunu vurguladı.
Karabük Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAMER personelinin huzurevini düzenli olarak ziyaret ettiğini aktaran Çetinkaya, “Yoğun iş tempomuzdan fırsat buldukça sizlerle bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Sizler bu ülkeye, bu şehre yıllarca hizmet ettiniz. Bundan sonra bizler de sizlerin huzuru ve mutluluğu için çalışmaya devam edeceğiz. Vefa, bizim anlayışımızda sözde değil özdedir.” ifadelerini kullandı.
Ziyarette huzurevi sakinleri şarkılar söyleyip şiirler okurken, Çetinkaya da bu anlara eşlik etti. Program sonunda huzurevi sakinlerine çiçek ve çeşitli hediyeler verildi.
Ziyarete, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ile kurum ve birim müdürleri de katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin