blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Eylül, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Okulun 4. katından merdiven boşluğuna düşen kız çocuğu son yolculuğuna uğurlandı

Rize’de okulun 4. katından merdiven boşluğuna düşerek hayatını kaybeden 14 yaşındaki kız çocuğu son yolculuğuna uğurlandı.
Olay, Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Orta Okulu’nda dün saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, okulun yangın merdivenine çıkan 14 yaşındaki Gizem Kazdal, merdiven boşluğunda bulunan filenin mukavemet gösterememesi sonucu yüksekten düştü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTÜ) Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan Kazdal burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Rize’nin Güneysu ilçesi Merkez Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlanan Gizem Kazdal’ın cenaze töreninde baba Ramazan Kazdal ve Yargıtay Üyesi amca Şaban Kazdal ayakta durmakta güçlük çekti. Cenaze törenine Rize Valisi İhsan Selam Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Rize İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Alb. Ali Güngör, Rize Milletvekili Muhammed Avcı, yakınları, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gizem Kazdal cenaze namazının ardından Kıbledağı köyündeki aile kabristanlığına defnedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ağustos, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da bidonla akaryakıt satışına yasak

Bolu’da orman yangınlarının önlenmesi hedefiyle, zarurî haller dışında bidon, şişe üzere kaplarla ya da açıktan akaryakıt alınması ve satılması yasaklandı.
Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamada, yasağın yaz aylarında artan orman yangını riskine karşı alındığı belirtildi. Uygulama kapsamında, yalnızca mecburî durumlar için birtakım istisnalar tanındı. Hareket kabiliyetini kaybetmiş araçlar ile çim biçme makinesi, ağaç kesme motoru üzere alanda kullanılması gereken motorlu ekipmanlar için bidonla yakıt alımına müsaade verilecek. Birebir halde, tarım yerleri yakınında traktörler için bulundurulacak yedek yakıt da kapsam dışı tutulacak. Mecburî haller dışında bidon yahut şişe ile akaryakıt satışı yapılamayacak. Fakat bu tıp durumlarda satıştan evvel kimlik fotokopisi alınacak ve "Açıktan Akaryakıt Alma Talep Formu" doldurulacak. Form, iki nüsha olarak hazırlanacak, biri akaryakıt istasyonunda saklanacak, oburu ise 24 saat içinde ilgili polis merkezi amirliğine yahut jandarma karakoluna teslim edilecek.
Ayrıca, istasyonlar tarafından düzenlenen formlar ve kimlik bilgilerini içeren evraklar, kolluk kuvvetleri tarafından ayda bir kere denetlenecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin