“Okullarımız üzerinde Oyun Oynanıyor” - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Mayıs, 2014 15:08 tarihinde yayınlandı
0
0

“Okullarımız üzerinde Oyun Oynanıyor”

Öğrenci ve Velilerden İmam Hatip Protestosu

75. Yıl Anadolu Lisesi’nin kapatılarak  İmam Hatip Lisesine dönüştürüleceği şeklinde çıkan haber üzerine 75. Yıl Anadolu Lisesinde okuyan öğrencilerin velileri ve Okul Aile Birliği okul önünde toplanarak eylem yaptılar. Öğrencilerin de destek verdiği eylemde bir konuşma yapan 75. Yıl Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Safinaz Köse, son günlerde Karabük’teki okullar  üzerinde velilere, öğrencilere,öğretmenlere sorulmadan bir oyun oynanmak istendiğine belirterek, “25 yıldır Karabük’e onuruyla, kalitesiyle eğitim vermeye çalışan,binlerce öğrenci yetiştirmiş  güzide eğitim kurumumuz 75.Yıl Anadolu Lisemiz kapatılmaya ve İmam Hatip Lisesine dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Demokratik ülkelerde yetkililer böyle durumlarda kamuoyu araştırması yaparken bizde “ben yaptım,oldu” anlayışı egemenliğine devam etmektedir.

75.Yıl Anadolu Lisesi velileri olarak yetkililere sesleniyoruz. Hangi gerekçeyle ve ne hakla bunu yapıyorsunuz? Sizin adaletiniz bu mu? Ne hakkınız var bizi mağdur etmeye? Son 10 yıldır okulumuza adım atmaya tenezzül bile  etmeyen yetkililerin bir okulun öğrencisi fazla diye böyle bir tasarrufta bulunmaya hakları yoktur. Yaptığınız uygulama hakkaniyetli de değildir. Bizim çocuklarımız uzaydan gelmedi? Devletin görevi okul kapatmak değil, okul yapmaktır.

Sayın yetkililer, Uygulamaya koyacağınız okulumuzu kapatma ve dönüştürme girişimleri çocuklarımızın psikolojisini nasıl bozuyor, başarılarını nasıl etkiliyor biliyor musunuz? Bunun vebalini ödeyemezsiniz. Buna izin vermeyeceğiz. Mücadelemizi, demokratik haklarımızı kullanarak sonuna kadar devam ettireceğiz.

Bizler de bu ülkenin vatandaşlarıyız. Dışlanmaya, ötekileştirilmeye karşıyız. Okulumuza bugüne kadar sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkacağız.

Yetkilileri alacakları kararları bir kez daha gözden geçirmeye, bütün Karabük halkını, eğitim sendikalarını, bütün veli ve öğrencilerimizi bu mücadelede bize destek vermeye davet ediyoruz” dedi

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda yanik kokusu itfaiye ekiplerini harekete gecirdi wzGGhr5e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da yanık kokusu itfaiye ekiplerini harekete geçirdi

Bolu’da vatandaşların sokakta aldığı yanık kokusu itfaiye ekiplerini harekete geçti. Yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Tabaklar Mahallesi Güzey Sokak üzerindeki vatandaşlar yoğun bir yanık kokusu aldı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine adrese itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, iş merkezi ve çevredeki binalarda detaylı inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde herhangi bir yangın ya da olumsuz duruma rastlanmadı. Ekipler, incelemelerin ardından olay yerinden ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin