Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Haziran, 2016 14:34 tarihinde yayınlandı
0

Okullar Bu Hafta Kapanacak

Karabük’te 180 okulda 37450 öğrenci,3191 öğretmen ve yönetici cuma günü çalacak son ders zili ile birlikte 3 aylık tatile çıkacaklar.

Karabük’te 180 okulda 37.450 öğrenci,3.191 öğretmen ve yönetici Cuma günü çalacak son ders zili ile birlikte 3 aylık tatile çıkacaklar.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse yaptığı açıklamada, “Cuma günü itibariyle Karabük’te 37.450 öğrencimiz karne sevinci yaşayacaklar. Özellikle öğrencilerimize tatil boyunca bol bol kitap okumayı tavsiye ediyorum. Elbette gezecekler, elbette oyun oynayacaklar ancak kitap okumayı da ihmal etmesinler” dedi.

Müdür Köse, anne ve babalara da seslenerek,  “Çocuklarınızı başka çocuklar ile kıyaslama yapmayınız. Sizler ebeveynler olarak çocuklarınızın her zaman arkasında durmalısınız, çocuklarınız da elbette üzerlerine düşeni yapacaklardır” dedi.

Okullar tatile girdikten hemen sonra 40 ilk ve ortaokul ile 26 lise de küçük çaplı tamirat ve onarım çalışmalarına başlayacaklarını belirten Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Aydınlıkevler İmam Hatip Ortaokulu, Bilim ve Sanat Merkezi, Kılavuzlar Ortaokulu ile Harmanlar İlköğretim Okulunun da ihalelerinin  hazır olduğunu ve en kısa zaman da okulların yapımına başlayacağını söyledi.  Köse;  Milli Eğitim Müdürlüğü  binasının da Eylül ayına yetiştirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
denet
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
08 Mayıs, 2026 13:53 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te gübre takip sistemi ile sıkı denetim

Karabük’te tarımsal üretimde kullanılan gübrelerin üretimden çiftçiye ulaşıncaya kadar geçen sürecin dijital ortamda izlenmesini sağlayan Gübre Takip Sistemi (GTS) ile denetimler sıklaştırıldı. Sistem sayesinde gübrelerin kaynağı, hareketi ve piyasaya arz süreci karekod ve DNA barkod teknolojileriyle anlık olarak takip ediliyor.

GTS uygulaması kapsamında DSPN cihazı kullanılarak, GTS yetkili teknik ekipleri ile Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri ortak denetimler gerçekleştiriyor. Üretim tesisleri ve gübre bayilerinden alınan numuneler laboratuvarlarda analiz edilerek ürünlerin standartlara uygunluğu ve güvenilirliği kontrol ediliyor.

Yetkililer, yürütülen çalışmalarla birlikte sahte ve standart dışı gübrelerin piyasaya girişinin engellenmesinin hedeflendiğini belirtti. Uygulamanın, hem çiftçilerin korunması hem de tarımsal verimliliğin artırılması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.

GTS ile birlikte gübre sektöründe izlenebilirliğin güçlendiği, kayıt dışı ürünlerle mücadelenin daha etkin hale geldiği kaydedildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin