Reklam
Reklam
okuldaki ciftlik projesi meyve fidanlari okul bahcesine dikildi M7VBT6wV jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2024 12:36 tarihinde yayınlandı
0

’Okuldaki Çiftlik Projesi’: Meyve fidanları okul bahçesine dikildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığı’nca yürütülmekte olan, “Okuldaki Çiftlik Projesi” kapsamında Samsun Kavak Yaşar Doğu İlköğretim Okulu’nun bahçesine meyve fidanları dikildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Samsun’da proje okulu olarak belirlenen Kavak Yaşar Doğu İlköğretim Okulu’nun bahçesinde bulunan toprak alanda 80 adet meyve fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikme töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, ”Bakanlığımız ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında başlatılan ‘Okuldaki Çiftlik Projesi’ ile çocukların tarım, orman, doğa ve doğal yaşam konularında farkındalık oluşturmalarını, bilinçlenmelerini, aidiyet duygusu geliştirmelerini ve harekete geçmelerini hedeflemekteyiz” dedi.

Okuldaki Çiftlik Projesi’ni tanıtan İbrahim Sağlam, “Kavak Yaşar Doğu İlköğretim Okulu’nun bahçesinde kurulacak 60 metrekare sera, kümes ve meyve bahçesinde gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlerle çocuklarımız üretim süreçlerine dâhil edileceklerini belirtti. Bu projeyle; öğrencilere temel tarım bilgilerinin aktarılması için konu uzmanı ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler tarafından ders verilecektir. Okullarda kurulacak tarım kulüplerinde öğrencilerin saksılarda tohum ekerek fide yetiştirmeleri sağlanacak, tohumdaki sırrı keşfetmelerine destek olunacak. Okul bahçelerinde; çocuklarımızın domates, biber, patlıcan, havuç ve çilek gibi bitkilerin yetiştirilme aşamalarını seralarda uygulamalı olarak öğrenmeleri sağlanacak. Böylece erken dönemden başlayarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın; zihinsel, fiziksel ve duyusal pek çok beceriyi bir arada edinebilecekleri doğal eğitim ortamında büyümelerine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Projenin ilk adımı olarak Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Kavak Yaşar Doğu İlköğretim Okul Müdürü, öğretmenler ve öğrenciler hep birlikte okul bahçesine 80 adet meyve fidanı dikimini gerçekleştirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
orduda sel ve heyelan m7vr43Db
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’da sel ve heyelan

Ordu’nun Korgan ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara yol açtı.

İlçede sağanak yağışlar etkili olurken, Tepealan Mahallesi’nde sel ve heyelanlar meydana geldi. Kot farkından dolayı arka tarafı bahçeye yakın olan bir evin içerisine giren sel suları, ön tarafta bulunan balkonundan caddeye aktı. Bu esnada evde bulunan eşyalar da caddeye savruldu. Vatandaşlar, balkonundan sel suları akan evi meraklı gözlerle inceledi. Yağışlarla birlikte bazı noktalarda heyelanlar da meydana geldi.

Bölgede incelemelerde bulunan Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan yetkililerden bilgi alarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede can kaybı ve yaralanma olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Korgan, “Bölgede büyük bir afet oldu. 2 araç göçük altında kaldı, onları çıkartacağız. Bir evimizi boşaltıyoruz. Halı sahamızı sel çamurla doldurmuş. Halkımıza geçmiş olsun. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sahadayız, iş makineleri çalışıyor. Gündüz olduğu için çok şükür can kaybı yok, bu da tek tesellimiz. Halkımızın yanındayız” dedi.

Bölgede çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin