Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığı’nca yürütülmekte olan, “Okuldaki Çiftlik Projesi” kapsamında Samsun Kavak Yaşar Doğu İlköğretim Okulu’nun bahçesine meyve fidanları dikildi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Samsun’da proje okulu olarak belirlenen Kavak Yaşar Doğu İlköğretim Okulu’nun bahçesinde bulunan toprak alanda 80 adet meyve fidanı dikimi gerçekleştirildi.
Fidan dikme töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, ”Bakanlığımız ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında başlatılan ‘Okuldaki Çiftlik Projesi’ ile çocukların tarım, orman, doğa ve doğal yaşam konularında farkındalık oluşturmalarını, bilinçlenmelerini, aidiyet duygusu geliştirmelerini ve harekete geçmelerini hedeflemekteyiz” dedi.
Okuldaki Çiftlik Projesi’ni tanıtan İbrahim Sağlam, “Kavak Yaşar Doğu İlköğretim Okulu’nun bahçesinde kurulacak 60 metrekare sera, kümes ve meyve bahçesinde gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlerle çocuklarımız üretim süreçlerine dâhil edileceklerini belirtti. Bu projeyle; öğrencilere temel tarım bilgilerinin aktarılması için konu uzmanı ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler tarafından ders verilecektir. Okullarda kurulacak tarım kulüplerinde öğrencilerin saksılarda tohum ekerek fide yetiştirmeleri sağlanacak, tohumdaki sırrı keşfetmelerine destek olunacak. Okul bahçelerinde; çocuklarımızın domates, biber, patlıcan, havuç ve çilek gibi bitkilerin yetiştirilme aşamalarını seralarda uygulamalı olarak öğrenmeleri sağlanacak. Böylece erken dönemden başlayarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın; zihinsel, fiziksel ve duyusal pek çok beceriyi bir arada edinebilecekleri doğal eğitim ortamında büyümelerine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Projenin ilk adımı olarak Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Kavak Yaşar Doğu İlköğretim Okul Müdürü, öğretmenler ve öğrenciler hep birlikte okul bahçesine 80 adet meyve fidanı dikimini gerçekleştirdi.


’Okuldaki Çiftlik Projesi’: Meyve fidanları okul bahçesine dikildi
Eşi tabutuna son kez sarıldı, babası namazını kıldırdı: AFAD personeline hüzünlü veda
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde arama kurtarma faaliyeti sırasında botun devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan, memleketi Bolu’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Eşi tabuta sarılarak gözyaşları dökerken, acılı baba oğlunun cenaze namazını kıldırdı.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde 2 gündür kayıp olarak aranan 23 yaşındaki Volkan Civelekoğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı. Civelekoğlu’nun cenazesinin sudan çıkarıldığı esnada debisi aniden yükselen derede, AFAD ekibini taşıyan bot devrildi. Akıntıya kapılan 4 AFAD personelinden 3’ü mesai arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, Ömer Faruk Özkan (28) sulara kapılarak hayatını kaybetti. Görevi başında vefat eden kahraman AFAD personelinin cenazesi, memleketi Bolu’ya sevk edildi.
Tayin bekliyordu, geride 10 aylık bebeği kaldı
Ömer Faruk Özkan’ın vefat haberi, memleketi Bolu’nun Hamzabey köyüne ateş düşürdü. Rize’den Bolu’ya tayin istediği öğrenilen Özkan’ın, bayram tatili sonrasında ailesini memleketi Bolu’da bırakarak görev yeri Rize’ye döndüğü ortaya çıktı. Genç personelin, bir hafta sonra Ankara’da katılacağı eğitimler öncesinde son görevine çıktığı öğrenilirken, geride eşi ve henüz 10 aylık olan bebeğini bıraktı.
“Seninle gurur duyuyorum”
Dün gece saatlerinde memleketi Bolu’ya getirilen genç AFAD çalışanının cenazesi, bugün helallik alınmasının ardından Hamzabey Köyü Camii’ne getirildi. Cenaze töreni öncesinde eşi Kübra Özkan gözyaşlarına hakim olamadı. Hayat arkadaşının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan Kübra Özkan’ın, “Seninle gurur duyuyorum, inşallah biz de o mertebeye erişiriz” şeklindeki feryadı cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.
Cenaze namazını acılı baba kıldırdı
İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenini acılı baba Şükrü Özkan kıldırdı. Törene; AFAD Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, AFAD Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Ali Öncü, Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emrullah Öztürk, Bolu İl Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanvekili M.Tuna Özcan’ın yanı sıra çok sayıda AFAD, itfaiye ve jandarma personeli ile vatandaşlar katıldı.
“Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz”
Oğlunun cenaze namazını kıldıran acılı baba Şükrü Özkan, “Değerli devlet büyüklerim, kıymetli cemaatim, Allah razı olsun sizlerden. Bu kederli günümüzde bizim yanımızda oldunuz. Dilin lal olduğu, kelimelerin bir şey ifade etmediği şu anda, ’Mallardan, ürünlerden, evlatlardan eksiltmek suretiyle sizi deneriz, sabredenlere müjdele’ buyuruyor Rabbimiz. Bana düşen sabır. Sabredenlerden olmayı, Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz” dedi.
Kılınan cenaze namazının ardından Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, mesai arkadaşlarının ve sevenlerinin omuzlarında taşınarak köy mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

