blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Okulda yangın çıktı, eğitime 1 gün ara verildi

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde bulunan ortaokulda çıkan yangın nedeniyle eğitime 1 gün orta verildi.
Yangın, dün akşam saatlerinde Tekkeköy ilçesi Hacı Ali Ekinci Bulvarı üzerinde bulunan 19 Mayıs Ortaokulu’nda çıktı. Okulun giriş kapısının yanında bulunan elektrik panosundan çıkan yangın panik oluşturdu. Çıkan yangında elektrik kabloların alev alması ve patlaması ortaya havai fişeği andıran imgeler çıkardı. Yangının 112’e haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye ve polis grupları sevk edildi. Yangın yapılan müdahale akabinde söndürüldü. Sınıfların dumandan etkilenmesi üzerine okulda eğitime 1 gün orta verildi. Yangının çıktığı okul gündüz vakti görüntülendi. Tüm pencereleri açık olan okulda havalandırma yapılıyor.

"Elektrik kontağından kaynaklandığı düşünülüyor"
Tekkeköy İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nün toplumsal medya sayfasından yapılan açıklamada, "19 Mayıs Ortaokulumuzda 21.30 saatlerinde elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangın itfaiye gruplarınca denetim altına alınmıştır. Yangın sonucunda okulun giriş katında hudutlu hasar meydana gelmiş, sınıflar ise yangından ötürü dumandan etkilenmiştir. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararla okulumuzda 4 Şubat 2025 tarihinde eğitim-öğretime bir gün orta verilmiştir" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık’tan Ankara’da önemli ziyaretler

KARABÜK (İHA) – Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara’da gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman ile AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu ile bir araya geldi.
Rektör Kırışık, Birlik Vakfı Kurucusu ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili İsmail Kahraman’ı ziyaretinde; üniversitelerin toplumsal gelişimde üstlendiği rol, yükseköğretimde kalite odaklı dönüşüm ve gençliğe yönelik çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Kırışık, Karabük Üniversitesinin bilimsel çalışmaları ile topluma ve ülke kalkınmasına katkı sunan projeleri hakkında bilgi verdi. Kahraman ise üniversitenin çalışmalarını takdir ederek Rektör Kırışık’a başarı dileklerini iletti. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
Rektör Kırışık’ın bir diğer durağı ise AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu oldu. Görüşmede, Karabük Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan raporlar ile Sosyalfest projesi kapsamında yürütülen çalışmalar ele alındı. Kırışık, Türkiye Cumhuriyeti kamu politikalarına katkı sunmak amacıyla hazırlanan proje ve politika raporları hakkında bilgi verdi. Yenişehirlioğlu da raporları inceleyerek, çalışmaların uygulanabilir politika modelleri içerdiğini ve kamu politikaları açısından değerli çıktılar sunduğunu ifade etti.
Ziyarette ayrıca Yenişehirlioğlu’nun rol aldığı dizi projeleri ve edebiyat alanındaki eserleri üzerine sohbet gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin