Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Eylül, 2023 20:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Okula yeni başlayacak çocukların ebeveynlerine uzmanlardan tavsiyeler

Okula yeni başlayacak çocukların ebeveynlerine ikazlarda bulunan İmperial Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sıhhati ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Canan İnce Börekci, okulun birinci gününün hem anne/babalar, hem de çocuklar açısından kıymetli bir adım olduğunu söyledi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Börekci, “Yaz tatili sona yaklaşırken, bilhassa okula yeni başlayacak çocuklarda okula hazır oluş, atlanılmaması gereken bir bahistir. Okula hazır oluş çocukların zihinsel, toplumsal, duygusal maharetleri ile lisan gelişimlerinin, motor maharetler ve özbakım hünerlerinin örgün eğitime yeterliliğini söz etmektedir. Okul öncesi periyottan itibaren anne/babaların; çocuklarına yaşlarına uygun sorumluluklar vermeleri, Kendi başına giyinmek, yemek yemek, eşyalarını toplamak/ düzenlemek, ferdî paklık üzere maharetlerini desteklemeleri, çocukların arkadaş bağları kurabileceği, oyuna ve akranlarına ahengi deneyimleyebileceği toplumsal alanlara teşvik edici olmaları, Problemleri çocuklar ismine çözmek yerine onların kendi tahlil yollarını araması, fikirlerini lisana getirmesi ve tahlil bulması konusunda destekçi olmaları çocukların okula hazır olma maharetlerini desteklemektedir. Ayrıyeten okulu, bilhassa birinci gününü anlatan öyküler paylaşmak, okulda yapılacaklar ve yıl içerisinde öğrenileceklerle ilgili konuşmak çocukların okulla ilgili belirsizliklerin azalmasına yardımcı olurken anne/babaların kendi okul tecrübelerini, birinci gün yaşadıklarını, hissettiklerini paylaşmaları çocukların kendi hislerini tanımaları ve anlamalarına yardımcı olacaktır” dedi.

Okul alışverişi çocuklarla birlikte yapılmalı
Okul alışverişlerinin çocuklarla birlikte yapılmasını öneren Börekci, “Okul alışverişlerinin çocuklar ile birlikte yapılması, eşyalarının seçiminde fikirlerinin alınması, okul çantasının çocukla birlikte hazırlanması üzere hazırlık süreçlerine dahil edilmeleri de çocukların okul fikrine alışmalarına ve uyumlarına katkı sağlamaktadır. Okulun birinci günü hem anne/babalar, hem de çocuklar açısından kıymetli bir adımdır. Bilhassa anne/babaların kendi tasaları ile baş edebilmeleri, okulla alakalı olumlu ve inanç verici tavırları çocuklarının bu sürece kolay adapte olmalarını sağlayacaktır” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Fransa’daki yangında hayatını kaybeden 3 kardeş Rize’ye getirildi

Fransa’nın Strasbourg kenti yakınlarındaki Brumath’ta çıkan yangında hayatını kaybeden 3 kız kardeşin cenazeleri memleketi Rize’ye getirildi.
Fransa’nın Strasbourg kenti yakınlarındaki Brumath’ta yaşayan Rize’nin Ardeşen ilçesi nüfusuna kayıtlı İbrahim Kuru ve Ayşe Tutan Kuru çiftinin meskeninde 27 Nisan 2025 Pazar günü, sebebi şimdi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın esnasında konutta bulunan Ecrin Kuru (13) ve kız kardeşi Hatice Kuru (11) hayatını kaybederken, ağır yaralanan kardeşleri Melek Kuru (5) ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Strasbourg’tan aktarmalı uçak ile Trabzon Havalimanı’na, akabinde da karayolu ile Rize’ye getirilen 3 kardeşin cenazesi Kaçkar Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Kardeşlerin cenazesi bugün öğlen namazının akabinde memleketleri Ardeşen ilçesi Merkez Camii’inde kılınarak defnedilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.