Reklam
Reklam
BOCCE
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Mayıs, 2025 10:38 tarihinde yayınlandı
0

Okul Sporları Bocce Grup Birinciliği Müsabakaları Sona Erdi

5 Mayıs’ta Karabük Üniversitesi Bocce Tesisleri’nde başlayan Okul Sporları Bocce (Volo – Petank) Grup Birinciliği müsabakaları, heyecan dolu karşılaşmaların ardından başarıyla tamamlandı.

Küçük Kız-Erkek ve Yıldız Kız-Erkek kategorilerinde mücadele eden sporcular, büyük bir azim ve centilmenlikle sahada ter döktü. Şampiyonada dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Ödüller, Karabük Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Spor Şube Müdürü Serdar Ali Osman Sevim ve Bocce İl Temsilcisi Hasan Turma tarafından verildi.

image 3
image 4
Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin