Reklam
Reklam
66f51405af8ca jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Eylül, 2024 10:58 tarihinde yayınlandı
0

Okul Servisleri ve Okul Çevrelerinde Denetimler Sürüyor

Karabük’te Emniyet ve Jandarma Ekipleri, geleceğin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenli bir şekilde eğitim görmelerini sağlamak amacıyla denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Okul servislerine ve okul çevresine yönelik yürütülen denetimlerle, öğrenci güvenliğinin en üst düzeyde tutulması hedefleniyor.

SERVİS ARAÇLARINA TİTİZ DENETİM

Gerçekleştirilen denetimlerde, servis araçlarının teknik donanımı, emniyet kemeri kullanımı, sürücü belgeleri ve sigorta gibi unsurlar titizlikle inceleniyor. Özellikle servis şoförlerinin kurallara uygun davranmaları, araçların yeterli güvenlik donanımına sahip olmaları gibi konularda hiçbir eksikliğe izin verilmiyor. Ayrıca, araçların belirlenen hız sınırlarına uyması ve çocukların güvenli bir şekilde taşınması sağlanıyor.

OKUL ÇEVRESİNDE HUZUR VE GÜVENLİK ÖN PLANDA

Okul çevresinde de denetim ve kontroller artırılarak, öğrencilerin güvenli bir eğitim ortamında bulunmaları için her türlü önlem alınıyor. Emniyet ve Jandarma Ekipleri, okul önlerinde trafik düzenlemelerinden, çevredeki şüpheli hareketlere kadar geniş bir çerçevede denetim yaparak hem öğrenci hem de velilerin huzurlu bir eğitim yılı geçirmesi için çalışıyor.

Bu denetimlerin önümüzdeki süreçte de aralıksız devam edeceği ve çocukların güvenliği için alınan önlemlerin daha da genişletileceği bildirildi. Yetkililer, toplumun bu konuda duyarlı olmasını ve kurallara uyulmasının önemini vurgularken, vatandaşlardan şüpheli durumları yetkililere bildirmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin