Mustafa Akgün tarafından
15 Haziran, 2025 14:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Okul kıyafetlerinde yeni dönem

Milli Eğitim Bakanlığı, okul kıyafetleriyle ilgili yönetmelikte yaptığı değişiklikle birlikte yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. 2025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren tüm illerde okul kıyafeti uygulaması kademeli olarak hayata geçirilecek. Yeni düzenleme, öğrenci kıyafetlerinde birlik ve beraberliği sağlarken, velilerin maddi yükünü artırmadan uygulanacak.

Yeni uygulamaya göre, okul kıyafetleri; okul-aile birliği yönetim kurulu ve ikinci dönem başında yapılacak öğretmenler kurulu toplantısında öğretmenlerin görüşleri alınarak okul yönetimi tarafından belirlenecek. Belirlenen kıyafetlerde özel işaret, baskı veya karmaşık desen gibi sınırlayıcı unsurlar yer almayacak.

Alınan karar doğrultusunda oluşturulan okul kıyafeti modeli, okulun resmi internet sitesinde yayımlanacak ve dört eğitim-öğretim yılı süresince değiştirilemeyecek. Bu uygulama ilk olarak 2025-2026 eğitim yılında 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflarda hayata geçirilecek.

Ara sınıflarda okuyan öğrenciler ise bir üst eğitim kademesine geçinceye kadar mevcut kıyafetleri kullanmaya devam edecek. Velilere maddi külfet oluşturmamak amacıyla, özel üretim ve yüksek maliyetli okul kıyafetleri zorunlu tutulmayacak.

Yeni kıyafet düzenlemeleri, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’nda belirtilen eğitim ilkeleri doğrultusunda; ekonomik, sade, pratik, ulaşılabilir ve pedagojik temellere uygun olarak tasarlanacak.

Sağlık durumu nedeniyle standart okul kıyafeti giyemeyecek olan öğrenciler, durumlarını belgelemeleri halinde ihtiyaçlarına uygun kıyafetle okula devam edebilecekler.

Öte yandan, okul-aile birliklerinin kıyafet temini sürecinde kıyafet satışı yapmaları veya piyasadaki serbest rekabet koşullarını ihlal eden yönlendirmelerde bulunmaları kesin şekilde yasaklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık, Eflani MYO Akademik Kurulu’na katıldı

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Eflani Meslek Yüksekokulunun 2025-2026 Akademik Yılı Akademik Kurul Toplantısı’na katıldı.
Kırışık, toplantıda yüksekokulun ihtiyaçları ve akademik üretime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
KBÜ Eflani Meslek Yüksekokulunda düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. Elif Çepni, Eflani MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Küçükkara ile akademik personel katıldı.
Toplantıda konuşan Kırışık, yüksekokulun akademik ve fiziki durumunu yakından takip ettiklerini belirterek, ihtiyaçların üniversite yönetim organlarında ele alındığını ifade etti. Mevcut imkanların etkin ve verimli değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Ortak çalışma kültürünün güçlendirilmesinin önemine işaret eden Kırışık, üniversite bünyesinde oluşturulan politika masalarını örnek göstererek, benzer yapıların yüksekokul ölçeğinde de kurulabileceğini dile getirdi.
Hayvancılık ve gıda alanındaki yapısal sorunların bilimsel çalışmalarla ele alınabileceğini kaydeden Kırışık, kooperatifleşme ve ölçek büyütme modellerinin maliyetlerin düşürülmesine katkı sağlayabileceğini belirtti.
Kırışık, Karabük Üniversitesi Uluslararası Yayınevi üzerinden ortak kitap çalışmaları yapılabileceğini ifade ederek, farklı alanlarda çalışma masaları oluşturulmasını önerdi.
Rektör Kırışık, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı hedefleri doğrultusunda akademik birimlerde ortak üretim ve üniversiteler arası iş birliğini geliştirmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin