Okan Buruk: ‘Manchester United’ı burada yenmek Türk futbolu için çok değerli’

Karabük Postası tarafından
04 Ekim, 2023 10:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Manchester United gibi çok önemli bir takımı burada yenmek bizim için çok değerli, Türk futbolu için çok değerli gruptaki özellikle sıralamadaki yerimiz için çok değerli o yüzden çok mutluyuz" dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci maçında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Manchester United’ı 3-2 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Maç öncesi planlarımız tabii ki deplasmanda olmamıza rağmen kendi oyunumuzu oynamaktı. Bugün maçın başından sonuna kadar kendi oyunumuzu ortaya koyduk. Karşımızda belki dışarıdan çok başarılı gözükmese de oyun olarak bence iyi bir takım vardı. Çok çabuk bir şekilde bulduklarında da kalemize çok pratik şekilde geldiler. Aslında iki takım içinde benzer sayılar çıktı maçtan istatistiksel olarak benzer sayılar çıktı. İkinci yarıyı da iyi oynadığımızı düşünüyorum daha çok rakip kaleye gittik daha çok pozisyona girdik. Günün sonunda buradan kazanarak ayrılıyoruz, bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Manchester United gibi çok önemli bir takımı burada yenmek bizim için çok değerli, Türk futbolcu için çok değerli gruptaki özellikle sıralamadaki yerimiz için çok değerli o yüzden çok mutluyuz" diye konuştu. "Rakibimizin 10 kişi kalması işimizi kolaylaştırdı" Karşılaşmanın ikinci yarısında da dizilişi bozmadıklarına vurgu yapan Buruk, "Tabii geriye düştükten sonra hep Manchester takımının özellikle oyunu daha yukarıya çekmesine skoru da yukarı çekmesine korkumuz oldu ama dizilişimizi hiç bozmadık. Maça nasıl başladıysak öyle devam ettik 2-2 beraberliği yakaladık, penaltıyı kaçırdık, tabii ki rakibimizin 10 kişi kalması penaltıdan sonra işimizi biraz daha kolaylaştırdı. 3-2 yaptık belki 4. golü de atabilirdik rakibimize 10 kişi olmasına rağmen. Rakibimizin hocası da aldığı risklerle önde iki forvete döndü savunmayı üçledi. Burada da rakibimize aslında gol atma şansları da verdik. Skoru büyütebilirdik, rakibimizden gol de yiyebilirdik ama maça baktığımızda istediğimiz oldu dediğim gibi 4 gol atıp maçı daha erken bitirebilirdik” ifadelerini kullandı.  (İHA)

Ziraat Türkiye Kupası: Çorum FK: 2 – Boluspor: 1

Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ziraat Türkiye Kupası C Kümesi son hafta müsabakasında Çorum FK, konuk ettiği Boluspor’u 2-1 mağlup etti. İki kadro da bu sonuçlarla kupaya veda etti.

Hakemler: Melih Aldemir, Mehmet Pekmezci, Faruk Yağlı
Çorum FK: Ahmet Said Kıvanç (Timurhan Kartal dk. 82), Eren Turnalı, Furkan Enes Uyar, Taha İbrahim Rençber, Burak Kılıçoğlu (Yusuf Peker dk. 68), Yunus Emre Divan, Polat Polat (Emin Arslan dk. 54), İsmailcan Kabataş (Ahmet Said Acısu dk. 54), Hsan Ege Akdoğan, Can Efe Bozacı (Halil İbrahim Atalay dk. 81), Abdullah Güler
Yedekler: Mahmut Eren Güler, Doruk Üzüm, Ramazan Demirkol, Buyruk Alp Özçelik
Teknik Sorumlu: Kenan Aşkan
Boluspor: Bartu Kulbilge, Halil Çınar Nergis, Hâkim Yararı (Deniz Yıldız dk. 70), Arda Tuğra Hürmet, Eren Çakırdağ, Harun Yerlikaya (Eren Gökgöz dk. 59), İsmail Kalburcu, Muhammet Mustafa Yıldız, Muhammet Emin Yılmaz, Miraç Uzunoğlu (Doğukan Bağdat dk. 59), Arda Işık (Kerem Yıldırım dk. 59)
Yedekler: Mesutcan Nakaş, Kerem Yıldırım, Furkan Esat Kartal, Haktan Bülent Nalyapan
Teknik Sorumlu: Bahadır Kıyak
Goller: Taha İbrahim Rençber (dk. 41), Abdullah Güler (dk. 77) (Çorum FK), Arda Işık (dk. 48) (Boluspor)
Sarı kartlar: İsmailcan Kabataş (Çorum FK), Mesutcan Nakaş (Boluspor)

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.