blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

OKA’dan bin 200’den fazla kalkınma odaklı projeye destek

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Lideri ve Çorum Valisi Ali Çalgan, ajansın bölgede bin 200’den fazla kalkınma odaklı projeyi desteklediğini açıkladı.
2024 yılının son OKA Yönetim Kurulu Toplantısı Samsun’da OKA binasında düzenlendi. Toplantı, Çorum Valisi Ali Çalgan’ın başkanlığında ve Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın mesken sahipliğinde, Amasya Valisi Lider Bakan, Tokat Valisi Abdullah Esaslı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Amasya Belediye Lideri Turgay Sevindi, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Tokat Belediye Lideri Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle gerçekleştirildi.

“Kalkınma ajansımızın, bölgemizde desteklediği bin 200’den fazla kalkınma odaklı proje bulunmaktadır”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çorum Valisi/OKA Yönetim Kurulu Lideri Ali Çalgan, "Kalkınma ajansları, ülkemizin topyekun kalkınma maksadı tarafında yapılandırılmış değerli aktörlerdir. Bölgelerin kalkınması emeliyle üstlendikleri öncü rol ile ajanslar, hizmet verdikleri bölgelerde yenilikçi, üretimi ve istihdamı arttıran projeler uygulamakta, büyüme potansiyellerinin açığa çıkarılması, iş ve yatırım ortamının, iş birliklerinin geliştirilmesi emeliyle çeşitli faaliyetler gerçekleştirmektedirler. Geçtiğimiz günlerde 16’ncı yılını dolduran Kalkınma Ajansımızın, bölgemizde desteklediği bin 200’den fazla kalkınma odaklı proje bulunmaktadır. Bu projelere ilaveten merkezi seviyede yürütülen programlar çerçevesinde Aralık ayı prestijiyle yeni projeler aracılığı ile yeni kaynaklar bölgemize kazandırılmaktadır. Bugün toplantımızda birinci olarak devam etmekte olan mali takviye programları hakkında bilgi alacak ve değerlendirmelerde bulunacağız, ardından kalkınma ajansımıza yapılan fizibilite programı müracaatlarını değerlendireceğiz. Toplantımızın öteki bir gündem hususu ise, önümüzdeki yıldan itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Dünya Bankası desteğiyle 26 kalkınma ajansı aracılığı ile uygulayacağı Toplumsal Kapsayıcı Yeşil Geçiş Projesi olacak” dedi.

Başkanlık Vali Tavlı’ya devredildi
Toplantıda ayrıyeten 2024 yılında bölgede meydana gelen gelişmeleri tüm yönetim kurulu üyeleri ile birlikte değerlendireceklerinin altını çizen Çalgan, “Ajansımız, nitelikli bilgi ve strateji üreterek bölgemizin geleceğine istikamet vermek üzere de çalışmalarını çabayla sürdürmektedir. Ülkemizin kalkınma vizyonu doğrultusunda 2024-2028 yıllarını kapsayacak, bu periyotta ülkemizin odaklanacağı maksat ve stratejileri ortaya koyan On İkinci Kalkınma Planı ile uyumlu olarak 16 Aralık 2024 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü uyumunda, hazırlanan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi ve ajansımız tarafından birinci sefer hazırlanan Orta Karadeniz Bölge Planı 9253 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanmıştır. ‘2024-2028 Orta Karadeniz Bölge Planı’nda yer alan her bir maksat ve öncelik alanında belirlenen proje fikirleri de vilayetlerimizdeki yatırımcı kurum ve kuruluşlarımız için yol gösterici olacaktır. Bugün bu toplantıda 2025 yılı için OKA Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da değerli meslektaşım Orhan Tavlı’ya devrediyorum. Kendisinin idare alanındaki deneyimiyle ajansımıza çok değerli katkılar vereceğine yürekten inanıyorum. Samsun’da düzenlediğimiz toplantımıza konut sahipliği yapan Valimize, Büyükşehir Belediye Liderimize, TSO Liderimize da konut sahipliklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
Toplantıya ayrıyeten Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Erarslan, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Fatih Temur, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Gürel ve Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin