OKA desteğiyle Çorum’da kadınlar girişimcilik yolunda güç kazandı - Karabük Haber Postası
oka destegiyle corumda kadinlar girisimcilik yolunda guc kazandi dJpO9Ceq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0
1

OKA desteğiyle Çorum’da kadınlar girişimcilik yolunda güç kazandı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından Girişimcilik Ekosisteminin Desteklenmesi Teknik Dayanak Programı kapsamında desteklenen “Kadın Kültür Merkezi ve Bayan El Emeği Çarşısı: Eğitim, Satış ve Danışmanlık Hizmetleri ile Güçlendirme” Projesi ile Çorum’da bayanların girişimcilik kapasitesi güçlendirildi. Üretimden satışa, finansal pazarlamadan iş kurma süreçlerine kadar pek çok hususta bayanların bilgi ve maharetleri artırıldı.

Çorum Belediyesi’nin müracaat sahibi olduğu, bayanların ekonomik hayata iştirakini desteklemek emeliyle düzenlenen proje kapsamında, her biri 2 gün süren 6 eğitim oturumu muvaffakiyetle gerçekleştirildi. Proje çerçevesinde, Dr. Yasemin Demir tarafından “Finansal Okuryazarlık”, Dr. Leyla Bezgin Ediş tarafından “Geleneksel Pazarlama ve İnternetten Satış Teknikleri”, Prof. Dr. Ufuk Gergerlioğlu tarafından “İş Planı Hazırlama ve İş Yeri Açma Süreçleri” olmak üzere üç ana başlıkta eğitimler düzenlendi. Eğitimlere toplamda 51 bayan katıldı. Şubat ayında gerçekleştirilen eğitimler, Çorum Belediyesi’nin toplumsal medya hesapları üzerinden yapılan anketle başvuran, el emeği üretimi yapan yahut yapmayı planlayan konut hanımı ile gerçekleştirildi.

Nisan ayında düzenlenen eğitimler ise Hitit Üniversitesi mezunu, birebir vakitte el emeği üretimine ilgi duyan bayanlara yönelik olarak düzenlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. TommySpody

    hi

Yeni yorumlara kapalı.

tasarim10
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2026 15:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Valilik konutu tehlike altında

İnşaat kaynaklı yarıklar büyüyor, bölgede alarm durumu

Karabük’te inşaat çalışmaları sonrası oluşan çatlak ve yarıkların valilik konutuna doğru ilerlemesi endişe oluştururken, bölgede başlatılan güçlendirme çalışmaları aralıksız sürüyor.
Olay, Yeşil Mahalle Taşkent Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede yürütülen inşaat faaliyetlerinin ardından yolda oluşan çatlaklar zamanla genişleyerek derin yarıklara dönüştü. Yarıkların valilik konutuna doğru ilerlemesi üzerine yetkililer harekete geçerken, bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Muhtemel bir riskin önüne geçmek amacıyla güçlendirme ve dolgu çalışmalarına hız verildi.
Öte yandan, çalışmalar kapsamında yol çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Ekipler, çatlak ve yarıkların ilerlemesini durdurmak için kontrollü şekilde müdahalelerini sürdürüyor.

Valilik konutu tehlike altinda2

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. TommySpody

    hi

Yeni yorumlara kapalı.