Reklam
Reklam
ogun samast durusma sonrasi trabzon adliyesinden ayrildi HInEzL4w
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ocak, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
0

Ogün Samast duruşma sonrası Trabzon Adliyesi’nden ayrıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, ’FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt ismine hata işlemek’ cürmünden 5 yıldan 10 yıla kadar mahpus cezası talebiyle yargılandığı davada SEGBİS sistemi ile İstanbul’daki duruşmaya katıldıktan sonra açıklama yapmadan Trabzon Adliyesi’nden ayrıldı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili olan ve 15 Kasım 2023 tarihinde tahliye edilen Ogün Samast’ın 11 sanıklı FETÖ terör örgütü davası çerçevesinde yargılanmasına bugün de devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ses ve Manzara Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanmak için Trabzon Adliyesi’ne gelen Samast, yaklaşık 5 saat adliyede kaldı. Vakit aşımından ötürü düştüğü bildirilen davanın duruşması sonrasında Samast, açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
S
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
04 Haziran, 2026 11:24 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Çetinkaya: “Belki geciktik ama Karabük’e ömürlük bir eser kazandırıyoruz”

Karabük’te yıllardır vatandaşların ve şehirlerarası ulaşım esnafının şikayet konusu olan eski otobüs terminali tarihe karışıyor. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yapımı büyük titizlikle sürdürülen Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali Projesi’nde sona yaklaşıldığını açıkladı.

Isıtma ve soğutma sistemlerinin çalışmadığı, tavanlarında kuşların yuva yaptığı ve fiziki şartlarıyla yetersiz kalan eski terminalin yerine inşa edilen modern tesis, Karabük’ün yeni vitrini olmaya hazırlanıyor.

Projede son aşamaya gelindiğini belirten Başkan Çetinkaya, gecikmenin sebebinin daha kaliteli ve eksiksiz bir eser ortaya koymak olduğunu vurgulayarak, “Belki öngörülen takvimin biraz dışına çıktık ancak hemşerilerimizin ve esnafımızın içine tam sinecek, kusursuz bir terminal yapmak istedik. Aceleye getirilmiş geçici çözümler yerine, Karabük’e uzun yıllar hizmet edecek kalıcı bir eser kazandırıyoruz” dedi.

Karabük Belediyesi tarafından modern şehircilik anlayışıyla projelendirilen yeni terminal, 3 bin 213 metrekare kapalı alan ve 66 metrekarelik geniş terasıyla dikkat çekiyor. Sadece bir ulaşım merkezi olarak değil, aynı zamanda sosyal yaşam alanı olarak tasarlanan projede çağdaş bilet ofisleri, geniş bekleme salonları, mescit, kafeterya, kayıp eşya birimi, lostra hizmeti, berber, hediyelik eşya dükkanları ve geniş otopark yer alıyor.

Esnafın talepleri ve vatandaşların beklentileri doğrultusunda şekillendirilen terminalin, kalan eksiklerin tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Karabük’ün şehirlerarası ulaşımda yeni yüzü olacak modern terminal için artık geri sayım başladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin