Reklam
Reklam

Öğretmenlere “Yapay Zeka Farkındalık Eğitimi”

ogretmenlere yapay zeka farkindalik egitimi TOAFpT5O
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ekim, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
0

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Teknik Destek Programı kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Yapay Zekâ Konusunda Farkındalık Kazanma ve Proje Geliştirebilme Eğitimi” başladı.

OKA Girişimcilik Ekosisteminin Desteklenmesi Teknik Destek Programı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 50 öğretmen, “Yapay Zekâ Konusunda Farkındalık Kazanma ve Proje Geliştirebilme” eğitimi alacak. Teorik eğitimler Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Serhat Odabaş ve Doç. Dr. Metin Mutlu Aydın tarafından, yapay zekânın eğitimde kullanımı üzerine uygulamalı eğitimler ise Dr. Göksu Öztürk tarafından verilecek. Eğitimin ikinci gününde yapılacak çalıştayda öğretmenler, öğrendikleri bilgiler ve uygulamalar doğrultusunda proje fikirleri geliştirecek. Öğretmenler geliştirdikleri fikirleri birbirleriyle paylaşarak fikirler üzerinde istişarede bulunacak.

Eğitime İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ve il/ilçe eğitim yöneticileri katıldı.

Eğitim 24-25 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Minik öğrencilerden Başkan Çetinkaya’ya piknik daveti

Minik ogrencilerden Baskan Cetinkayaya piknik daveti
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Haziran, 2026 15:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük 5000 Evler Ömer Lütfü Özaytaç İlköğretim Okulu 2-B Sınıfı öğrenci ve velileri, Has Bahçe’de keyifli bir piknik organizasyonu düzenledi. Piknik esnasında sosyal medya üzerinden Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’yı etiketleyerek samimi bir davette bulunan öğrencilerin bu çağrısına, Başkan Çetinkaya’dan anlamlı bir karşılık geldi.

Öğrencilerin davetine kayıtsız kalmayan Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Has Bahçe’ye belediye ekiplerini yönlendirerek çocuklara ve ailelerine ikramlar ve hediyeler ulaştırdı. Belediye ekiplerinin bu sürprizi karşısında büyük mutluluk yaşayan öğrenciler ve veliler, nazik jestinden dolayı Başkan Çetinkaya’ya teşekkür etti.

Davetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“Has Bahçe’de piknik yaparken bizleri de sevgiyle yad eden 5000 Evler Ömer Lütfü Özaytaç İlköğretim Okulu 2-B sınıfı öğrenci ve velilerimizin o güzel davetini aldım. Önceden planlanan programlarımız sebebiyle davetinize icabet edemesek de gönlümüzün sizlerle olduğunu bilmenizi isterim. Bu tatlı buluşmaya ikramlarımız ve hediyelerimizle eşlik etmek istedik. Yüzünüzden gülücük, hanenizden neşe hiç eksilmesin. Geleceğimizin teminatı olan tüm evlatlarımızın gözlerinden öpüyorum.”

Karabük Belediyesi tarafından kısa süre önce hizmete açılan 5000 Evler Has Bahçe Sosyal Tesisleri, temiz havası, geniş yeşil alanları ve huzurlu ortamıyla her yaştan Karabüklüyü ağırlamaya devam ediyor. Kentin sosyal yaşamına yeni bir soluk getiren ve kısa sürede okul organizasyonları, aile piknikleri ile sosyal etkinliklerin ilk tercihi haline gelen Has Bahçe, şimdiden Karabük’ün en gözde ortak buluşma noktası oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin