Öğretmenlere “Yapay Zeka Farkındalık Eğitimi” - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
ogretmenlere yapay zeka farkindalik egitimi TOAFpT5O
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ekim, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Öğretmenlere “Yapay Zeka Farkındalık Eğitimi”

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Teknik Destek Programı kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Yapay Zekâ Konusunda Farkındalık Kazanma ve Proje Geliştirebilme Eğitimi” başladı.

OKA Girişimcilik Ekosisteminin Desteklenmesi Teknik Destek Programı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 50 öğretmen, “Yapay Zekâ Konusunda Farkındalık Kazanma ve Proje Geliştirebilme” eğitimi alacak. Teorik eğitimler Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Serhat Odabaş ve Doç. Dr. Metin Mutlu Aydın tarafından, yapay zekânın eğitimde kullanımı üzerine uygulamalı eğitimler ise Dr. Göksu Öztürk tarafından verilecek. Eğitimin ikinci gününde yapılacak çalıştayda öğretmenler, öğrendikleri bilgiler ve uygulamalar doğrultusunda proje fikirleri geliştirecek. Öğretmenler geliştirdikleri fikirleri birbirleriyle paylaşarak fikirler üzerinde istişarede bulunacak.

Eğitime İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ve il/ilçe eğitim yöneticileri katıldı.

Eğitim 24-25 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
belediye personelinin buldugu 175 gram altin sahibine teslim edildi yQ3p5DaU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Belediye personelinin bulduğu 17,5 gram altın sahibine teslim edildi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde belediye temizlik personelinin çalışırken yerde bulduğu 17,5 gram gelen altın, sahibine teslim edildi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, Belediye bünyesinde temizlik personeli olarak görev yapan Şaban Zorba, çalıştığı sırada yerde 17,5 gram gelen altın buldu. Zorba, bulduğu altını Tosya Belediyesi’ne getirerek teslim etti. Tosya Belediyesi tarafından yapılan araştırma sonrasında altının Erol Ataş isimli vatandaşa ait olduğu belirlendi. Tosya Belediyesine davet edilen Aktaş’a, kaybettiği altın teslim edildi.

Belediye personeline duyarlılığı için teşekkür eden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükacar, “Şaban Zorba’nın gösterdiği bu örnek davranış, hem insanlık adına hem de belediyemiz adına bizleri gururlandırmıştır. Emanete sahip çıkmanın ve dürüstlüğün en güzel örneklerinden birini sergileyen personelimiz, sergilediği bu duyarlılıkla hepimize örnek olmuştur. Bulunan altın sahibi Sayın Erol Aktaş’a teslim edilmiştir. Personelimiz Şaban Zorba’yı duyarlı ve örnek davranışından dolayı gönülden tebrik ediyor, Erol Aktaş’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi. .

Bizi sosyal medyadan takip edin