Reklam
Reklam

Öğretmenler, zorbalığa karşı öğrendiklerini Samsun’da uygulayacaklar

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da bir ilkokulun idareci ve öğretmenleri, öğrenciler arasındaki ’zorbalık’ içeren tutum ve davranışların önüne geçmek için 8 yıldır çalışma yapıyor. Bu çerçevede Almanya’daki okullarda gözlem yapan öğretmenler, zorbalığa karşı öğrendiklerini Samsun’da uygulayacaklar.

İlkadım ilçesinde bulunan Kazım Orbay İlkokulu idareci ve öğretmenleri, okul öğrencileri arasındaki zorbalık içeren tutum ve davranışların önüne geçmek, her türlü zorbalığı engellemek ve bu anlamda kalıcı davranış değişikliği meydana getirebilmek için insani değerlere de vurgu yaparak, 8 yıldır, okul içi çalışmalar ve projeler yürütüyor. Uzun yıllardır bu anlamda yapılan çalışmalarda her zaman olumlu sonuç elde edemeyen öğretmenler, Avrupa’daki okullarda zorbalığı önleyici çalışmaları görmek için Erasmus + KA122 SCH programına başvuru yaparak hibe almayı hak kazandı. Proje akışında okulun 14 öğretmeni Almanya’daki okullarda işbaşı gözlem faaliyeti gerçekleştirdi. Bilgi birikim, deneyim paylaşımları yaptı. Gözlemlerini okullarında meslektaşları ile paylaştı.

Kazım Orbay İlkokulu Müdürü İbrahim Baysal, proje koordinatörü Nurcan Ünsal’a, proje ekibine, kapanış programına katılan Sakarya İlkokulu Müdürü Zekeriya Keskin’e, Alparslan İlkokulu Müdürü İsmet Özdağ’a, Kavak Yaşardoğu İlkokulu Müdürü İsmail Yanar’a ve programa katılan tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kargo gönderiminden kaçak ürün çıktı

kargo gonderiminden kacak urun cikti 5ZRngggG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0 0

DÜZCE(İHA) – Düzce’de jandarma ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda, İstanbul’a kargo firmaları aracılığıyla sevk edilmek istenen kaçak ürünler ele geçirildi.

Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, kargo firmaları aracılığıyla Doğu illerinden İstanbul’a kaçak ürün sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Edinilen istihbari bilgiler doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı. Şüpheli şahıslara ait kargolarda gerçekleştirilen adli aramalarda 920 paket elektronik sigara kartuşu, 7 bin 616 paket sigara sarma kağıdı ve 28 çift ayakkabı ele geçirildi.

Ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, olayla ilgili 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin