Samsun’da bir ilkokulun idareci ve öğretmenleri, öğrenciler arasındaki ’zorbalık’ içeren tutum ve davranışların önüne geçmek için 8 yıldır çalışma yapıyor. Bu çerçevede Almanya’daki okullarda gözlem yapan öğretmenler, zorbalığa karşı öğrendiklerini Samsun’da uygulayacaklar.
İlkadım ilçesinde bulunan Kazım Orbay İlkokulu idareci ve öğretmenleri, okul öğrencileri arasındaki zorbalık içeren tutum ve davranışların önüne geçmek, her türlü zorbalığı engellemek ve bu anlamda kalıcı davranış değişikliği meydana getirebilmek için insani değerlere de vurgu yaparak, 8 yıldır, okul içi çalışmalar ve projeler yürütüyor. Uzun yıllardır bu anlamda yapılan çalışmalarda her zaman olumlu sonuç elde edemeyen öğretmenler, Avrupa’daki okullarda zorbalığı önleyici çalışmaları görmek için Erasmus + KA122 SCH programına başvuru yaparak hibe almayı hak kazandı. Proje akışında okulun 14 öğretmeni Almanya’daki okullarda işbaşı gözlem faaliyeti gerçekleştirdi. Bilgi birikim, deneyim paylaşımları yaptı. Gözlemlerini okullarında meslektaşları ile paylaştı.
Kazım Orbay İlkokulu Müdürü İbrahim Baysal, proje koordinatörü Nurcan Ünsal’a, proje ekibine, kapanış programına katılan Sakarya İlkokulu Müdürü Zekeriya Keskin’e, Alparslan İlkokulu Müdürü İsmet Özdağ’a, Kavak Yaşardoğu İlkokulu Müdürü İsmail Yanar’a ve programa katılan tüm öğretmenlere teşekkür etti.


Öğretmenler, zorbalığa karşı öğrendiklerini Samsun’da uygulayacaklar
Karabük’te Uyuşturucu Operasyonu: 151 Sentetik Hap Ele Geçirildi
Karabük’te jandarma ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında sentetik ecza hap, esrar ve amfetamin ele geçirildi.
Edinilen bilgilere göre, Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Karabük merkez ve Safranbolu ilçesinde gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda, 7 şüphelinin üzerlerinde, eşyalarında ve ikametlerinde adli arama yapıldı.
Yapılan aramalarda 151 adet sentetik ecza hap, farklı ebatlarda 18 parça amfetamin emdirilmiş peçete, 1 adet içime hazır amfetamin emdirilmiş sigara, 2 gram kubar esrar, fişek halinde 2 adet olmak üzere toplam 4 gram kubar esrar ile 30-35 santimetre uzunluğunda 3 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Operasyon kapsamında ele geçirilen 4 cep telefonuna da incelenmek üzere el konuldu.
Gözaltına alınan 7 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

