karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
03 Ağustos, 2022 13:47 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından "Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri" kapsamında Safranbolu  Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulunda "Medeniyet ve Bilim Tarihi" okumaları semineri açıldı. 25 Temmuz-05 Ağustos 2022 tarihleri arasında düzenlenen seminer programına  Türkiye'nin farklı okullarından katılan 20 kadın öğretmene mesleki çalışmalarının yanı sıra Karabük'ün  ve bölgenin  tarihi ve kültürel zenginlikleri de tanıtılıyor. Seminer programı kapsamında İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Şube Müdürü Muhammet Nuri Ataseven Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevinde okul yöneticileri ve öğretmenler ile kahvaltı programında  bir araya geldi. Programda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Türkiye'nin  farklı okullarından gelen öğretmenleri Karabük'te  ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Hepiniz hoş geldiniz. Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bu anlamlı etkinlik çerçevesinde İlimizin tarihi ve kültürel mirasını yerinde görmüş ve incelemiş olacaksınız. Merkez İlçemiz ile birlikte 5 ilçemizin ayrı ayrı tarihi kültürel zenginlikleri bulunmaktadır. Bu ziyaretlerinizde İlimizin ilmî, manevi, edebi, kültürel ve sanatsal eserlerinden faydalanma fırsatı bulacaksınız. Bu tür etkinliklerin sizlerin mesleki gelişim programınıza önemli katkı sağlayacağı düşüncesindeyim. Bizler yaptığımız toplantılarımızda, öğrenci söyleşilerimizde, düzenlediğimiz etkinliklerde 'Öğrencilerimizin ülkemizin geleneklerini, göreneklerini, tarihini, kültürel mirasını tanıması, bilmesi ve yaşantısında uygulaması gerektiğini' hep ifade ediyoruz. Sizler de buradan aldığınız kültürel mirasımızı öğrencilerimize aktarmış olacaksınız. Okullarımızda sizlerden beklentimiz de  elbette ki vatanını milletini seven, gelenek ve göreneklerine bağlı bir nesil yetiştirmenizdir. Bunun yolu da eğitim öğretimin ve öğretmenin yüksek seciyesinden geçiyor. Millet ruhunu yapan maariftir, Millî Eğitimdir. Sırtımızdaki yük ağır ve bir o kadar da haz verici ve doyurucudur" dedi. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kampus iftarlari etkinligi gencleri ayni sofrada bulusturdu KmJglpyi
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

“Kampüs İftarları” etkinliği gençleri aynı sofrada buluşturdu

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen "Kampüs İftarları" programında gençlerle iftar sofrasında bir araya gelerek Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhuna dikkat çekti.
Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla "Kampüs İftarları" programı düzenlendi. İftar programına Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Gençlerle aynı sofrada iftar yapan Genel Müdürü Efendioğlu, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini belirterek üniversite kampüslerinde düzenlenen iftar programlarının gençleri bir araya getirdiğini ifade etti.
Rektör Yardımcısı Küçük ise öğrenci topluluklarının yürüttüğü projelerin bu başarıda önemli rol oynadığını ifade ederek, öğrencilerin proje ve faaliyetlerini çeşitlendirerek üniversitenin başarılarını artırmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu da üniversitenin son dönemde ÜNİDES programında üst sıralarda yer almasının önemli bir başarı olduğunu belirtti.
İftarın ardından "Kampüste Ramazan Bereketi" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Hacivat-Karagöz ve Aşık ile Maşuk gösterileri katılımcılardan ilgi gördü. Etkinlik boyunca öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı. Öğrenci toplulukları kurdukları stantlarda projelerini tanıttı.
Programın son bölümünde ise üniversiteli gençlerle ÜNİDES buluşmaları gerçekleştirildi. Gençlerin proje ve fikirlerini paylaşma imkanı bulduğu buluşmada, gençlik çalışmalarına yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Programa; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Sena Aygül, Genel Müdür Yardımcıları Tarık Karkınçam, Tuncay Ulusan ve M. Tayyip Kahyaoğlu katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin