Öğretmen eşini öldüren kocaya 23 yıl 6 ay hapis - Karabük Haber Postası
ogretmen esini olduren kocaya 23 yil 6 ay hapis 3zz6PvbS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Öğretmen eşini öldüren kocaya 23 yıl 6 ay hapis

Samsun’da boşanma etabındaki İngilizce öğretmeni eşini tabancayla öldüren koca, yargılandığı mahkemede toplam 23 yıl 6 ay mahpus cezasına çarptırıldı.

Olay, İlkadım ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde geçen yıl mayıs ayında gece meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, İlkadım ilçesinde bulunan Belediye Ortaokulu’nda İngilizce öğretmeni olarak vazife yapan Saadet Çay (43) ile büfeci eşi Adem Çay (49) boşanma etabında oldukları için farklı yaşamaya başladı. Adem Çay, 2 çocuk annesi eşi Saadet Çay’ı kendi başına silah dayamış halde imajlı arayarak ‘intihar edip kendini öldüreceği’ biçiminde ileti attı ve son sefer görmek istediğini söyledi. Saadet Çay da yardım etmek için yanına erkek arkadaşı ve 2 çocuğunu da alarak konuşmak için Adem Çay’ın depo olarak kullandığı meskene gitti. Saadet Çay ile Adem Çay ortasında Atakum ilçesinde bulunan yazlık meskenin kime kalacağı konusunda tartışma çıktı. Yan odada bulunan Saadet Çay’ın erkek arkadaşı, silahın doldur boşalt sesini duyunca kendini konuttan dışarı atıp bekçilerden yardım istedi. Polis ve bekçiler konutun kapısını kırıp içeri girdiklerinde İngilizce Öğretmeni Saadet Çay’ı silahla öldürülmüş olarak buldular. Meskende bulunan Adem Çay, Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği grupları tarafından gözaltına alındı. Taammüden yaralama, tehdit, yağma, misyonlu memura direnç üzere hatalardan 19 kabahat kaydı bulunan Adem Çay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adem Çay halkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahallesi’nde dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanık Adem Çay, eşini öldürmek kabahatinden 22 yıl, ruhsatsız silah cürmünden da 1 yıl 6 ay olmak üzere toplam 23 yıl 6 ay mahpus cezasına çarptırılarak, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sqsqqs
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
22 Nisan, 2026 13:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Yıldırım’dan Yöresel Ürün Sergilerine Tepki

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, son dönemde Karabük’te “yöresel ürünler” adı altında açılan sergilere yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yıldırım, bu etkinliklerin amacından saptığını ve denetimsiz ticaret alanlarına dönüştüğünü ifade etti.

Yıldırım, söz konusu sergilerde satılan ürünlerin önemli bir kısmının gerçek üreticilerle bağlantılı olmadığını, “al-sat” yöntemiyle piyasaya sunulduğunu belirtti. Bu durumun hem yerel üreticilere hem de esnafa zarar verdiğini vurguladı.

Ayrıca sergilerde hijyen kurallarına uyulmadığına dikkat çeken Yıldırım, ürünlerin saklama koşullarının yetersiz olduğunu ve gerekli yasal denetimlerin yapılmadığını dile getirdi. Bu eksikliklerin yalnızca ekonomik değil, halk sağlığı açısından da ciddi riskler oluşturduğunu söyledi.

Karabük esnafının vergi ödeyen, istihdam sağlayan ve şehir ekonomisine katkı sunan temel bir unsur olduğunu hatırlatan Yıldırım, dışarıdan gelen ve herhangi bir yükümlülüğe tabi olmadan faaliyet gösteren satıcıların haksız rekabete yol açtığını ifade etti.

Daha önce de bu konuda uyarılarda bulunduklarını belirten Yıldırım, gelinen noktada etkin bir denetim ve yaptırım uygulanmadığını savundu.

Yıldırım, yetkililere çağrıda bulunarak ruhsatsız ve denetimsiz satış faaliyetlerinin derhal sonlandırılmasını, gıda güvenliği ve hijyen denetimlerinin eksiksiz yapılmasını ve yerel esnafın haklarının korunmasını istedi.

Açıklamasının sonunda, “Karabük sahipsiz değildir” diyen Yıldırım, mevcut durumun şehirde sahipsizlik algısı oluşturduğunu belirterek, oda olarak sürecin takipçisi olacaklarını ve gerekli idari ile hukuki girişimleri başlatacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin