Samsun’da boşanma etabındaki İngilizce öğretmeni eşini tabancayla öldüren koca, yargılandığı mahkemede toplam 23 yıl 6 ay mahpus cezasına çarptırıldı.
Olay, İlkadım ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde geçen yıl mayıs ayında gece meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, İlkadım ilçesinde bulunan Belediye Ortaokulu’nda İngilizce öğretmeni olarak vazife yapan Saadet Çay (43) ile büfeci eşi Adem Çay (49) boşanma etabında oldukları için farklı yaşamaya başladı. Adem Çay, 2 çocuk annesi eşi Saadet Çay’ı kendi başına silah dayamış halde imajlı arayarak ‘intihar edip kendini öldüreceği’ biçiminde ileti attı ve son sefer görmek istediğini söyledi. Saadet Çay da yardım etmek için yanına erkek arkadaşı ve 2 çocuğunu da alarak konuşmak için Adem Çay’ın depo olarak kullandığı meskene gitti. Saadet Çay ile Adem Çay ortasında Atakum ilçesinde bulunan yazlık meskenin kime kalacağı konusunda tartışma çıktı. Yan odada bulunan Saadet Çay’ın erkek arkadaşı, silahın doldur boşalt sesini duyunca kendini konuttan dışarı atıp bekçilerden yardım istedi. Polis ve bekçiler konutun kapısını kırıp içeri girdiklerinde İngilizce Öğretmeni Saadet Çay’ı silahla öldürülmüş olarak buldular. Meskende bulunan Adem Çay, Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği grupları tarafından gözaltına alındı. Taammüden yaralama, tehdit, yağma, misyonlu memura direnç üzere hatalardan 19 kabahat kaydı bulunan Adem Çay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adem Çay halkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahallesi’nde dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanık Adem Çay, eşini öldürmek kabahatinden 22 yıl, ruhsatsız silah cürmünden da 1 yıl 6 ay olmak üzere toplam 23 yıl 6 ay mahpus cezasına çarptırılarak, tutukluluk halinin devamına karar verildi.


Öğretmen eşini öldüren kocaya 23 yıl 6 ay hapis
Karadeniz’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçılar Kastamonu’ya getirildi
Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı balıkçı teknesinde hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ile 4 yaralı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine getirildi.
Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. İnebolu Limanı’ndan dün saat 12.35’te hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, balıkçı teknesiyle saat 19.20 sıralarında yaklaşık 115 mil açıkta temas kurdu.
Hayatını kaybeden balıkçının cenazesi ve yaralı balıkçılar daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisine alındı. Yaralılara uzman sağlık ekibi tarafından ilk müdahale ise gemide yapıldı. Dönüşe geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, saat 03.00 sıralarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki İnebolu Limanı’na yanaştı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ise cenaze aracıyla morga götürüldü.

