Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Öğretmen Adayları Sertifikalarını Aldı

Gündem Yayın: 24.06.2014 14:55
Yazar:

2013-2014 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı kapsamında Türkiye’nin dört bir tarafından formasyon eğitimi almak üzere Karabük  Üniversitesini  tercih eden öğretmen adaylarına “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Taktim Töreni”  yapıldı.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’ndaki sertifika taktim törenine; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin, Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mücahit Coşkun, Akademik Personel ile öğretmen adayları ve aileleri katıldı.

15 Şubat- 23 Haziran 2014 tarihleri arasında Matematik, İlahiyat, Edebiyat, Sağlık Bilimleri, Sanat Tarihi ve Coğrafya Bölümleri olmak üzere verilen, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı sonucunda başarılı olan yaklaşık 300 öğretmen adayı sertifikaları alarak, eğitim hayatlarında akranlarından bir adım daha öne geçme fırsatı elde ettiler.

Formasyon eğitimi alan tüm arkadaşları adına konuşma yapan Öğretmen Adayı Gülnur Çeviker; “Yorucu ama zevkli bir maratondu. Her birimiz farklı şehirlerden gelerek değerlerimizi paylaştık. Arkadaşlarımızdan kimisi evini, kimisi ise çocuğunu bırakarak burada bu eğitimi aldılar. Sonunun güzel olacağını bildiğimiz için yılmadan çalıştık ve şimdi yolun sonuna geldik. Bu süreçte hayatlarımıza sevinci ve hüznü bir arada paylaştığımız değerli insanlar kattık Bir öğretmenin en büyük serveti onu hiç unutmayan öğrencileridir sözünden feyiz alarak eğitim hayatımızı tamamladık. Bugüne kadar bizlere kattığı her şey için sevgili hocalarımıza çok teşekkür ederek önümüzdeki günlerde gireceğimiz sınavlar için meslektaşlarıma başarılar dilerim.” dedi.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin ise yaptığı konuşmada, “Sizlerin yaşlarında bizler de birer öğrenciydik. Artık birer öğrenci değil, siz de bizler gibi birer eğitimcisiniz. Almış olduğunuz formasyon size eğitimci olma hakkını veriyor. Belki de Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için ilk defa bir Üniversitede, “Sertifika Takdim Töreni” düzenleniyor.  Bu eğitimin Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan Sevgili Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Eğitimin beşikten mezara kadar süren bir süreci kapsadığını belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal da konuşmasında; “Hepiniz çok faklı üniversitelerden gelerek Pedagojik Formasyon Eğitimi için Karabük Üniversitesi’ni tercih ettiğiniz. Siz değerli meslektaşlarımıza Üniversitemizde kısa bir süreliğine ev sahipliği yaptık. İnşallah Karabük Üniversitesi sizlere bundan sonraki eğitim hayatınızda uğur getirerek daha güçlü adımlarla hayatta ilerlemenize yardımcı olur. Bu yıl içerisinde inşallah; sizler de eğitim ordusuna katılırsınız geleceğimizi ve gençlerimizi birlikte eğitiriz. Güçlü bir Türkiye ve güçlü bir medeniyeti birlikte inşa ederiz. Pedagojik Formasyon Eğitimi sadece öğretmenlik için geçerli değildir, bu eğitim hayatınızın değişik alanlarında da geçerli olacaktır. Sertifikaların hepinize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederken sizlere bu yolda yardımcı olarak büyük ermek veren değerli çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı arz ediyor, geleceğinizin aydınlık ve parlak olmasını diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikalarını almaya hak kazanan Öğretmen Adaylarından; temsili 5 kişiye Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal sertifikalarını takdim ederek, kendilerini başarılarından ötürü tebrik etti.

Öğretmen adaylarının hazırladığı kısa bir sunumla renklendirilen “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Taktim Töreni” toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’a 102 milyon TL’lik orman yatırımı

Dünya Yayın: 30.04.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Samsun’a 102 milyon TL’lik orman yatırımı

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Samsun’a bu yıl 102,5 milyon TL’lik yatırım yapılacak.

Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu yatırım döneminde Samsun’da bulunan 63 projesinin toplam tutarı 102,5 milyon TL. Bu projelerin 42’sini inşaat, 20’sini orman ve 1’ini de hayvancılık projeleri oluşturuyor. Yatırımların 20,5 milyon TL’lik kısmını ağaçlandırma, 46,9 milyon TL’lik kısmını yol yapım/onarın çalışmaları, 12 milyon TL’lik kısmını ORKÖY projeleri, 19,5 milyon TL’lik kısmını fidan üretimi ve 3,5 milyon TL’lik kısmını da odun dışı çalışmalar kapsıyor. 2002 yılında Samsun’da 369 bin 517 hektar alan olan orman varlığı, yapılan çalışmaların ardından 389 bin 478 hektar alana çıkartıldı.

2 milyona yakın 134 türdeki fidan üretilip, Türkiye’ye dağıtılıyor

134 değişik türde fidan üretilen Samsun’da Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bu fidanlar ormanlara dikiliyor, reyonlarda teşhir ediyor ve Türkiye’nin her yerine gönderiliyor. 2024 yılında Samsun’da bulunan Bafra, Vezirköprü ve Samsun fidanlıklarında üretilmesi hedeflenen 1 milyon 850 bin adet fidandan 1 milyon 250 bin adetinin üretimi tamamlandı. Kalan 600 bin fidanının üretimi ise bu yatırım dönemi sonuna kadar tamamlanacak. Ayrıca 2 milyon adet fidanın tamamına ise bakım yapıldı.

Kırsaldan kente göçü önlemek için 12 milyon TL’lik kredi desteği

Orman Köylülerinin Kalkındırılması ve Destekleme Projesi (ORKÖY) faaliyetleri çerçevesinde Samsun’da 2024 yılında süt sığırcılığı (14), üretim geliştirme (traktör-4), tambur (16) ve arıcılık (9) olmak üzere 43 aileye toplamda 12 milyon TL’lik kredi desteği verilecek. ORKÖY kredi destekleriyle proje kapsamında orman köylüsüne ekonomik destek sağlanarak, kırsaldan kente göçün önüne geçilmek amaçlanıyor.

Doğal türler orman köylüsüne gelir kapısı oluyor

Bölge müdürlüğüne bağlı ormanlarda defne, kestane, kocayemiş, taflan, sandal, tavşan memesi, menengiç, mavi yemiş, sumak, ahlat, kuşburnu, kızılcık, yemişen, üvez, yabani erik, böğürtlen, ada çayı, dağ nanesi, kekik, kantaron, sıklamen, salep, alıç ve yabani elma türleri doğal yayılış gösteriyor. Bu kapsamda Samsun’da 25 bin dekar defne ormanından yıllık yaklaşık 1,5 ton üretim yapılırken, köylüye de 16,5 milyon TL gelir sağlıyor. Havza, Kavak ve Çarşamba ilçelerindeki ormanlık alanlarda envanteri yapılan sahalardan yıllık yaklaşık 225 kilo trüf mantarı toplanıyor. Yurt dışından oldukça talep gören mantar türü, orman köylülerine önemli bir gelir kapısı sağlıyor. Ayrıca il genelinde 40 bin dekar kestane ormanında yıllık yaklaşık 400 ton üretim yapılıyor ve köylüye 2,4 milyon TL gelir sağlıyor.

Yatırım faaliyetleri kapsamında müdürlük tarafından 2 milyon TL destek ile bu yıl içerisinde 1 adet ekoturizm rotası oluşturulacak.

Bu yıl içerisinde 1,5 milyon TL ödemek ile 1 adet de bal ormanı oluşturulacak.

Müdürlük tarafından ayrıca bu yıl içerisinde 600 bin TL ödenek ile 2 ton tohum üretilecek.