blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ekim, 2024 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Öğrencilerin tercihi BEUN Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan yana oldu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, bünyesinde yer alan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Antrenörlük Eğitimi bölümlerinde öğrenci doluluk oranı yüzde 98’e ulaşarak büyük başarı elde edildi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), her yıl artırdığı eğitim kalitesi ile dikkat çekmeye devam ediyor. Bu yıl ilk kez ÖSYM tarafından 23 merkezde gerçekleştirilen spor bilimleri için Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercihleri doğrultusunda yapılan merkezi yerleştirme sonuçlarına göre, BEUN Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Antrenörlük Eğitimi bölümleri yüzde 98 doluluk oranına ulaşarak spor alanında akademik başarısıyla dikkat çekmeye devam ediyor.
Türkiye’nin spor alanında gösterdiği başarılara istinaden milli, engelli ve uluslararası öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer edinen BEUN Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Antrenörlük Eğitimi bölümlerine sahip. 2024-2025 Akademik Yılı itibarıyla ÖZYES tercihleri doğrultusunda atletizm, badminton, basketbol, fitness, futbol, hentbol, step-aerobik, tenis, voleybol, wellness, yüzme branşlarına sahip Antrenörlük Eğitimi Bölümünde uzmanlık eğitimi almak üzere üç milli, bir engelli ve Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından yerleştirilen bir millî sporcu olmak üzere toplam beş öğrenci kayıt oldu.
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer bu başarıyı değerlendirerek, “BESYO, ülkemizi ve üniversitemizi ulusal ve uluslararası düzeyde başarıyla temsil eden milli sporcular yetiştirmektedir. Bu yüksek doluluk oranı, yüksekokulumuzun eğitim kalitesinin ve akademik altyapısının bir göstergesi olduğu gibi BEUN olarak son yıllarda ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında elde ettiğimiz başarılarla da ilgilidir. Üniversitemizin bu başarıyı elde etmesinde emeği geçen tüm akademik kadromuzu tebrik ediyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu; spor alanında sunduğu eğitim imkânlarıyla, öğrencilerini başarılı sporcular ve eğitimciler olarak yetiştirme kararlılığını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kontrolden çıkarak ağaçlara takılan araçtan fırlayan sürücü yaralandı

Rize’nin Çayeli ilçesinde denetimden çıkarak uçuruma giderken ağaçlara takılarak duran araçtan fırlayan şoförü yaralandı.
Olay, Çataklıhoca Mahallesi’nde, saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, İbrahim K. yönetimindeki 53 DF 322 plakalı araç sebebi şimdi belirlenemeyen bir nedenden dolayı denetimden çıkarak yolun kenarında bulunan ormanlık toprağa girdi. Takla atan araba araçlara takılarak durabilirken şoför İbrahim K. araçtan fırlayarak dere yatağına düştü. Etraftakilerin 112 Acil Davet Merkezi’nden yardım istemesi üzerine bölgeye Çayeli Belediyesi İtfaiye takımları, AFAD grupları, jandarma ve 112 Acil Sıhhat grupları sevk edildi. Grupların koordineli ve süratli müdahalesiyle araçta bulunan yaralı vatandaş kurtarılarak bulunduğu yerden çıkarıldı. Sedye ile yola taşınan vatandaş sıhhat gruplarına teslim edildi. Sıhhat takımları tarafından olay yerinde birinci müdahalesi yapılan M.K. daha sonra hastaneye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin