Öğrencilerin 29 Ekim gösterisi büyük beğeni topladı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ekim, 2024 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Öğrencilerin 29 Ekim gösterisi büyük beğeni topladı

Karabük’te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Fevzi Çakmak Ortaokulu’nda kutlama programı düzenlenirken, öğrencilerin gösterisi büyük beğeni topladı.

Okul bahçesinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Yılmaz Çavuş, Cumhuriyet’in 101. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşadıklarını belirtti. Cumhuriyet’in, milletin azim ve kararlılığı ile vücut bulmuş büyük bir eser olduğunu ifade eden Çavuş, “Bu eser, sahip olduğu vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecan ve şevkle mücadele eden bir milletin bugünkü nesillere en değerli armağanıdır. Bir asır öncesinde ortaya çıkan ve milletimizin kültürel kodlarında varlığı daim olan millî mücadele ruhu; tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının ilhamı olmaya devam etmektedir. Bizler, bugün bu faziletleri gelecek nesillere anlatmanın ve aktarmanın büyük sorumluluğunu taşıyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Sosyal Bilgiler öğretmeni Fatih Erik koordinesinde hazırlanan gösterilere geçildi. Atatürk Çocukları Korosu ve bayrak gösterisi yapan öğrenciler, zeybek oynadı. Öğrencilerin “Cumhuriyeti biz böyle kurduk” orotoryosu büyük alkış alırken, öğrenciler tarafından Çanakkale Savaşı’na damga vuran Seyit Onbaşı, Kurtuluş Savaşı’nda kundaktaki bebeğiyle Türk ordusuna cephane taşıyan Şerife Bacı, Rus işgaline karşı direnişin simgesi olan Nene Hatun canlandırıldı.

Öğrencilerin gösterileri programa katılan aileler ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
puan degil
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 16:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük İdman Yurdu, Anlamlı Maçta Sahadan Mağlup Ayrıldı

Karabük İdman Yurdu, Nesine 3. Lig’de sahasında Pazarspor ile karşı karşıya geldi.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi konuk ekip 1-0 kazandı.

Karşılaşmanın tek golü henüz maçın başında geldi. Pazarspor, 4. dakikada Aziz Demir’in kaydettiği golle öne geçerken, kalan dakikalarda skor değişmedi ve mücadele bu sonuçla tamamlandı.

Öte yandan mücadele, sadece skoruyla değil anlamlı bir dayanışma örneğiyle de dikkat çekti. Karabük İdman Yurdu yönetimi, maçın bilet gelirlerini 17 yaşındaki kanser hastası bir genç kıza bağışladı. Bu anlamlı destek, tribünlerde duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Sahada alınan mağlubiyete rağmen, kulübün sergilediği bu sosyal sorumluluk örneği kamuoyunda takdir topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin