Öğrencilerin 29 Ekim gösterisi büyük beğeni topladı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
6722841807f35
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ekim, 2024 22:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Öğrencilerin 29 Ekim gösterisi büyük beğeni topladı

Karabük’te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Fevzi Çakmak Ortaokulu’nda kutlama programı düzenlenirken, öğrencilerin gösterisi büyük beğeni topladı.
Okul bahçesinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Yılmaz Çavuş, Cumhuriyet’in 101. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşadıklarını belirtti. Cumhuriyet’in, milletin azim ve kararlılığı ile vücut bulmuş büyük bir eser olduğunu ifade eden Çavuş, “Bu eser, sahip olduğu vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecan ve şevkle mücadele eden bir milletin bugünkü nesillere en değerli armağanıdır. Bir asır öncesinde ortaya çıkan ve milletimizin kültürel kodlarında varlığı daim olan millî mücadele ruhu; tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının ilhamı olmaya devam etmektedir. Bizler, bugün bu faziletleri gelecek nesillere anlatmanın ve aktarmanın büyük sorumluluğunu taşıyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından Sosyal Bilgiler öğretmeni Fatih Erik koordinesinde hazırlanan gösterilere geçildi. Atatürk Çocukları Korosu ve bayrak gösterisi yapan öğrenciler, zeybek oynadı. Öğrencilerin “Cumhuriyeti biz böyle kurduk” orotoryosu büyük alkış alırken, öğrenciler tarafından Çanakkale Savaşı’na damga vuran Seyit Onbaşı, Kurtuluş Savaşı’nda kundaktaki bebeğiyle Türk ordusuna cephane taşıyan Şerife Bacı, Rus işgaline karşı direnişin simgesi olan Nene Hatun canlandırıldı.
Öğrencilerin gösterileri programa katılan aileler ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

6722842a3108b
67228429f2090
6722842aa662a
6722842ab0696
6722842aa8510

Bizi sosyal medyadan takip edin
z
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Nisan, 2026 12:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te köy yollarında çalışmalar devam ediyor

Karabük İl Özel İdaresi tarafından köy yollarında yürütülen bakım ve onarım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, Merkez ilçeye bağlı Karaşer Köyü’nde sürdürülen malzemeli bakım çalışmaları yerinde incelendi.

İncelemeye İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci katıldı. Yetkililer, sahada görev yapan ekiplerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Gerçekleştirilen ziyaretin ardından Kirman ve Kelleci, özveriyle çalışan personellere teşekkür ederek işlerinde kolaylıklar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin