Reklam
Reklam
kastamonu
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Nisan, 2025 11:12 tarihinde yayınlandı
0

Öğrencilere Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Eğitimi Verildi

Tabiat Karabük Projesi kapsamında Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük Şube Müdürlüğü iş birliğinde, Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerine yönelik eğitim programı düzenlendi.

Eğitimde, teknik personeller tarafından öğrencilere “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler”, “Biyoçeşitlilik” ve “Su Verimliliği” konularında kapsamlı bilgiler aktarıldı. Gençlerin doğaya karşı farkındalığını artırmak ve sürdürülebilir çevre bilinci kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinlik, öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Doğal kaynaklarımızın korunması, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakılması ve iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında öğrencilerimizin bilinçlenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda eğitim faaliyetlerimiz artarak devam edecektir,” denildi. Etkinlik sonunda öğrencilere bilgilendirici broşürler dağıtılırken, doğaya duyarlılık temalı kısa bir söyleşi de gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin