Hayırsever vatandaşlar tarafından Eskipazar Kaymakamlığı'na, ilçedeki öğrenciler için bağışlanan mont ve botların teslimine Şehit İsa Eken İlkokulu, Mermer Ortaokulu, Şehit Faik Başkaya İlkokulu ve Üçevler Ortaokulu ile devam edildi.
Eskipazar Kaymakamı Furkan Korkusuz, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti ve öğrencilere hediyelerini teslim etti. Kaymakam Furkan Korkusuz, soğuk kış günlerinde öğrenciler üşümesin diye yapılan yardımlarından ötürü hayırsever vatandaşa teşekkür etti.
Kaymakam Furkan Korkusuz'a Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaynar, Jandarma Kom. Ütğm. Veli Uysal, Emniyet Amiri Celalettin Bulut, Milli Eğitim Müdürü Murat Dağcıoğlu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Bostan da eşlik etti. (Halil Kızılyer)
Karabük Üniversitesi’nde Temmuz Ayı Senato Toplantısı Yapıldı
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Temmuz Ayı Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında gerçekleştirildi.
Akademik performans, kalite süreçleri ve yeni açılan programların değerlendirildiği toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Kırışık, haziran ayı boyunca yürütülen akademik ve kurumsal çalışmaları senato üyeleriyle paylaştı. Karabük Üniversitesinin URAP 2024–2025 Devlet Üniversiteleri sıralamasında 44. sıraya yükselmesi, son iki yıldaki performans artışıyla birlikte olumlu değerlendirildi.
TEKNOFEST ve Uluslararası Başarılar Masaya Yatırıldı
Toplantıda Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda Türkiye birinciliği elde etmesi, “Akıllı Kapsül” projesinin TEKNOFEST finaline kalması ve üniversitenin roket takımının ABD’de kazandığı üçüncülük gibi başarılar öne çıktı.
Ayrıca Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanma hakkı kazanılması, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin kurulması ve 2025–2026 Akademik Yılı’ndan itibaren öğrenci kabul edecek yeni lisans ve ön lisans programları toplantının gündeminde yer aldı.
Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesinin bilimsel üretimi merkeze alan bir yaklaşımla ilerlediğini belirterek, “Kalite ve akreditasyon süreçleri bir başlangıç. Esas hedefimiz bilimsel üretimle yükseköğretime katkı sağlamak. Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültemizle yapay zekâ, veri yönetimi ve siber güvenlik gibi geleceğin kritik alanlarında uzmanlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Toplantı, Karabük Üniversitesinin eğitim-öğretim kalitesini artırmaya yönelik adımların değerlendirilmesi ve gelecek dönem yol haritasının çizilmesiyle sona erdi.