Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
30 Kasım, 2023 12:38 tarihinde yayınlandı
0

Öğrencilere Hukuk Eğitimi Verildi

Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve  Karabük Barosu işbirliği ile  hazırlanan “Okullarda Hukuk Eğitimi” programı kapsamında Mehmet Vergili Fen Lisesi’nde 9 ve 11. sınıf öğrencilerine eğitim verildi.

Düzenlenen eğitime katılan İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş  öğrencilerin hukuk ve hakları konusunda bilgi sahibi olmasının çok değerli olduğunu söyledi.

Protokol kapsamında tüm liselerde 9 ve 11. sınıf öğrenciler için hukuk eğitimini başlattıklarını ifade eden Akbaş, “Eğitimler başarılı bir şekilde devam etmektedir. Sevgili gençler; toplum halinde yaşayan insanların yerine getirmek zorunda oldukları önemli sorumluluklar vardır. Bu sorumluluklar hak ve ödevler manasında hukuk kuralları ile düzenlenmiştir. Dolayısıyla toplum olarak huzur içinde yaşamanın, uğradığımız haksızlıkların sulh içinde çözümlenmesinin yolu hukuk kurallarını bilmekten ve adalete hangi yolla erişebileceğimiz hususlarında bilgi sahibi olmaktan geçmektedir.

Ogrencilere Hukuk Egitimi Verildi2

Bu bağlamda sizlerin okul çağında hak ve ödevleri konusunda bilinçlendirmek ileriki yaşamlarınız için son derece faydalı olacaktır. Olgunluk ve doygunluk içerisinde sizlerin mezun olmasını istiyoruz.

Burada 3 değerli avukat arkadaşımız bununla ilgili bir sunum yapacaklar. Biz gençlerimizin hayatı tanımasını istiyoruz. Sadece hayatı değil hem kendisi hem dünyasını da tanımasını istiyoruz. Dünyayı tanıyacaksınız. İnsanların mağdur olmadığı, mutlu olduğu, huzurlu olduğu bir ortamda her yönüyle gelişmiş, her şeye hakim gençler geliyor. Biz sizlere güveniyoruz.

Bu düşünceler ile hukuk eğitiminin gerçekleşmesinde büyük katkısı bulunan Avukatımız Ekrem Bey’i tebrik ediyorum. Baro Başkanımızın vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Başsavcımıza, Baro Başkanımıza, Adalet Komisyonu Başkanımıza, arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, hürmetlerimi, saygılarımı sunuyorum. Hepinize başarı ve kolaylıklar diliyorum.” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Akbaş’ın konuşmasının akabinde Av. Harika Kavsa Yılmaz, Av. Onur Gülbağ ve Av. Ekrem Akın tarafından öğrencilere eğitim verildi. (Yusuf Korkmaz)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin