Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Aralık, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Öğrencilere “Girişimcilik Eğitimi”

Samsun Ticaret İl Müdürlüğü tarafından mesleki eğitim merkezleri ve meslek liselerinde “Girişimcilik Eğitimleri” verildi
Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından girişimciliğin desteklenmesi amacıyla; esnaf ve sanatkâr olma potansiyeli bulunan, iş hayatına atılmayı planlayan, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında eğitim-öğretim gören ve girişimci adayı olarak görülen 12’ inci sınıf öğrencilerine yönelik olarak kamusal destekler, kredi ve teşvik mekanizması, vergi ve sosyal güvenlik, iş yeri açılış süreçleri ve mesleğe ilişkin diğer bilgilerin yer aldığı kılavuzlar hazırlandı. Bu kapsamda kılavuzlarda yer alan bilgilerin derlenip usta adayı olan kalfalara anlatılması ve ilgili girişimci adayların ticaret hayatına daha donanımlı ve farkındalıkları yüksek bir şekilde hazırlanmaları amacıyla, Ticaret Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Bin 562 öğrenciye eğitim
Protokol çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan programda, 6’sı mesleki eğitim merkezi, 38’i mesleki ve teknik Anadolu lisesi olmak üzere mesleki eğitim veren 44 ortaöğretim kurumunun 12. sınıflarında eğitim-öğretim gören bin 562 öğrenciye interaktif bir şekilde “Girişimcilik Eğitimleri” verildiğini belirten Samsun Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, “Eğitimlerimizde Ticaret Bakanlığımız tarafından derlenerek hazırlanan ‘Esnaf ve Sanatkâr Olma Aşamaları’, ‘Kamusal Destekler’, ‘Kredi ve Teşvik Mekanizması’, ‘Vergi ve Sosyal Güvenlik’, ‘İş Yeri Açılış Süreçleri’, ‘Mesleğe İlişkin Diğer Bilgiler’ konu başlıklarında hazırlanan sunumlar üzerinden bilgilendirmeler yapılmıştır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Fransa’daki yangında hayatını kaybeden 3 kardeş Rize’ye getirildi

Fransa’nın Strasbourg kenti yakınlarındaki Brumath’ta çıkan yangında hayatını kaybeden 3 kız kardeşin cenazeleri memleketi Rize’ye getirildi.
Fransa’nın Strasbourg kenti yakınlarındaki Brumath’ta yaşayan Rize’nin Ardeşen ilçesi nüfusuna kayıtlı İbrahim Kuru ve Ayşe Tutan Kuru çiftinin meskeninde 27 Nisan 2025 Pazar günü, sebebi şimdi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın esnasında konutta bulunan Ecrin Kuru (13) ve kız kardeşi Hatice Kuru (11) hayatını kaybederken, ağır yaralanan kardeşleri Melek Kuru (5) ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Strasbourg’tan aktarmalı uçak ile Trabzon Havalimanı’na, akabinde da karayolu ile Rize’ye getirilen 3 kardeşin cenazesi Kaçkar Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Kardeşlerin cenazesi bugün öğlen namazının akabinde memleketleri Ardeşen ilçesi Merkez Camii’inde kılınarak defnedilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.