“Harçlığımı Paylaşıyorum, Giysimi ve Oyuncaklarımı Bölüşüyorum” kampanyası kapsamında 2 aylık bir sürede toplanan giysi ve oyuncak yardımı kapsamında ilk Tır 75. Yıl Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programla gönderildi.
Karabük İl Öğrenci Meclisi tarafından başlatılan “Harçlığımı Paylaşıyorum, Giysi ve Oyuncaklarımı Bölüşüyorum” kampanyası kapsamında öğrenciler harçlıklarının bir kısmıyla, giysi ve oyuncaklarını sığınmacı çocuklara gönderdi.
Mart ayında başlayan kampanya dün itibariyle sona ererken, öğrenciler tarafından toplanan nakdi yardım temsili çekle Karabük Valisi Orhan Alimoğlu’na teslim edildi. Daha sonra 75. Yıl Anadolu Lisesi’nde bir program düzenlenerek tırlar, Şanlıurfa iline gönderildi.
Programda konuşan Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, “Bizim varlık sebebimiz öncelikle çocuklarımız. Geleceğe hazırladığımız çocuklarımızın çok yönlü olarak yetiştirilmesi, duyarlılıklarının geliştirilmesi de eğitimin amaçlarından biri. Bizler Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim – öğretim faaliyetlerinde çocuklarımızın düşüncelerinden de yararlanmak istiyoruz. Bu yardım kampanyasını da örgütlü bir şekilde okul öğrenci meclis başkanlarımızı zaman zaman bir araya getirerek yaptık. Bu yıl iki ayrı okul öğrenci meclis başkanları toplantısı gerçekleştirdik. Öğrencilerimizde okullarımızdaki eğitim öğretim faaliyetlerinde onların gözü ile görülen eksiklikler, olumlu veya olumsuz gördükleri yönleri zaman zaman bölüştük ve bölüşüyoruz. İkinci toplantımızda ülkemiz öğrencilerimize, ülkemiz sınırları dışında cereyan eden savaş sebebiyle mağdur olan insanlar, hatta ilimizde de bu muhacir öğrencilerden var. Bu özellikle Güney Doğu sınır illerimizde olan, mağdur durumda olan öğrenci arkadaşlar için bir şeyler yapıp yapamayacakları konusunda bir paylaşımımız oldu.” dedi.
Köse, kampanyaya il ve ilçelerde bulunan 180 okuldaki bütün öğrencilerin dahil olduğunu kaydetti.


Öğrencilerden Sığınmacılara Yardım Tırı Gönderildi
İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü
Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.
Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.
Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu
Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.


