Mustafa Antepoğlu 4/B Sınıfı öğrencileri Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’u ziyaret etti. Ziyarete; Okul Müdürü Alaaddin Ünal, Sınıf Öğretmeni Hatice Birsen Özdemir de katıldı. Sosyal Bilgiler dersinde yer alan yerel yönetimler konusunu işleyen öğrenciler Başkan Aksoy’a belediye çalışmaları ve Belediye Başkanının görevleri hakkında sorular sordular.
Kendisine çiçek takdim eden öğrenciler ile teker teker ilgilenen Başkan Aksoy, “Ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Ben çocukları çok seviyorum çünkü sizler bizim geleceğimiz, yarınlarımızsınız. Bu nedenle sizlerin eğitimlerinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze eğitim alanında belediye olarak her türlü desteği veriyoruz” dedi.
Bir öğrencinin Sayın Başkanım ben Cumhurbaşkanı olmak istiyorum nasıl olacağım sorusu, neşeli dakikalar yaşanmasına neden olurken, Başkan Aksoy artık herkesin gerekli talimatları yerine getirdiğinde Cumhurbaşkanı olabileceğini ancak bundan daha önemli olan noktanın okumak hatta çok okumak olduğunu kaydetti.
Okumanın önemine değinen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, kendi hayatından da kesitler anlatarak başarıya ulaşmanın yollarını çocuklara öğretti.
Ziyaretin sonunda öğrencilere teşekkür eden Başkan Aksoy çeşitli hediyeler verdi.


Öğrencilerden Başkan Aksoy’a Ziyaret
Karabüklü Emekliler Şehitler diyarına gitti
Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Turları kapsamında, Karabüklü emekliler şanlı tarihin yazıldığı topraklar olan Çanakkale’ye uğurlandı. Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi üyelerinden oluşan 200 kişilik kafile, Cuma Pazarı’nda düzenlenen programla yola çıktı.
Karabük Belediyesi’nin sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen gezi programına katılan emekliler, Çanakkale’nin tarihi ve manevi atmosferini yakından görme fırsatı bulacak. Tarihin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı alanları ziyaret edecek olan vatandaşlar, şehitlikleri ve önemli tarihi mekanları gezecek.
Uğurlama programına katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, emeklilerle sohbet ederek hayırlı yolculuklar diledi. Belediye olarak toplumun her kesimine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Çetinkaya, kültür turlarının vatandaşların sosyal yaşamına önemli katkılar sunduğunu belirtti.
Başkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, “Kıymetli büyüklerimizin yolları açık olsun. Selametle gidip sağ salim dönmelerini temenni ediyorum. Tarihimizin en önemli destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale’yi yerinde görmeleri, o manevi atmosferi yaşamaları bizler için son derece kıymetlidir. Tüm katılımcılarımıza keyifli ve verimli bir gezi diliyorum” dedi.
Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut da organizasyona sağladığı destek nedeniyle Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Bulut, emeklilerin bu tür kültürel faaliyetlerle hem sosyal hayatın içinde yer aldığını hem de ülkenin tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, “Üyelerimiz adına Karabük Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Özkan Çetinkaya’ya teşekkür ediyoruz. Emeklilerimizin büyük bir heyecanla beklediği bu gezi, katılımcılarımız için unutulmaz olacak” ifadelerini kullandı.
Emekliler, Çanakkale ziyaretinin ardından belirlenen program kapsamında Karabük’e geri dönecek.

