Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Nisan, 2015 07:27 tarihinde yayınlandı
0

Öğrenciler ‘Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını’ Yerinde İnceledi

BARTIN Kozcağız Lisesi öğrencileri güneşten elektrik üreten tesisleri ziyaret etti.
Bartın’da, temel eğitim ve orta öğretim kurumları öğrencilerine “Yenilenebilir Enerji Kaynakları” hakkında eğitimler verilmesi devam ediyor. Kozcağız Çok Programlı Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri güneşten elektrik enerjisi üreten tesisleri ziyaret etti.
Ziyarette, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Yılmaz Hızoğlu ve Elektrik Mühendisi Engin Ay tarafından Kozcağız Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcıları, öğretmenleri ve öğrencilerine güneşten elektrik enerjisi üreten tesisleri gezdirilerek teknik bilgiler verdi. Güneşten elektrik enerjisi üreten tesisleri gezen öğrenciler, bu ziyaretten çok memnun kaldıklarını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yesilirmakta su seviyesi yukseldi vatandaslar tehlikeye ragmen kopruye akin etti gxBwalDj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi: Vatandaşlar tehlikeye rağmen köprüye akın etti

Tokat’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve Almus Barajı’nın dolusavağının taşmasının ardından Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi. İl merkezinden geçen ırmağın debisinin artmasıyla birlikte Atatürk Köprüsü çevresinde tehlikeli görüntüler oluştu.

Kent merkezinde gece saatlerinde yükselen su seviyesini gören vatandaşlar köprü üzerine akın etti. Taşkın riskine rağmen köprü çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Bazı vatandaşlar, Yeşilırmak’ın uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade etti. Kahverengiye dönen ve hızla akan suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığı görüldü. Özellikle köprü altında oluşan güçlü akıntı dikkat çekti. Öte yandan Yeşilırmak’taki yükseliş dron ile havadan da görüntülendi. Görüntülerde suyun debisinin ciddi şekilde arttığı, köprü çevresinde yoğun insan kalabalığı oluştuğu ve ırmağın taşkın seviyesine yaklaştığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların dere ve ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin